Oikeastaan olisi mukava kuulla positiivinen onnistumistarina tyyliin "litkusta godshottiin", toteutettuna lyhyessä ajassa ja edullisilla laitehankinnoilla.
Tapahtui elokuussa 2011:
Huusin huutonetistä pre miullenium europiccolan. Hain postista, purin laatikosta, totesin puhtaaksi.
Kaadoin vedet sisään, ja kuumenemaan. Sillävälin kun lämpesi, avasin uuden illy-purkin ja punnasin
13 grammaa jauhoa. Kun LP:n mekkivalo sammui, pihautin vähän höyryä pillistä ja päästelin kahvan läpi kuppiin kuumat vedet.
Kuuma kahva auki, sihti siihen, kahvit sihtiin ja tampperia umpimähkään.
Kahva koneeseen, kuppi alle, vipu varovasti ylös... laskin kymmeneen, ja aloin painaa alas.
Kahvi lorisi tai lirisi kuppiin ja hyvä tuli.
Moukan tuuria, mutta alkeet oli saatu. Nälkä kasvoi syödessä, niin esson kuin kahvin kanssa kaikenkaikkiaan.
Seuraavat 40-50 kuppia oli mitä oli; niiden aikana tuli hyllyy ja käyttöön skertonia, turkkilaista myllyä, ja viimein
Zassenhausin santiago espresso. Karkeus on löytynyt, kahvin määrä on löytynyt, tamppausvoima on löytynyt, tuntuma
kampeen on löytynyt, muutama hyvä papu on löytynyt...
Mistäkö tiedän?
Koska lempikahvilani lempiespressoni on "huonompaa" (ei huonoa) kuin se minkä saan kotona Pavonista vääntämällä.
Koska mikään kokeilemistani (lainattuja ja kahviloissa kokeilemaan päästettyjä) keittimistä ei ole pystynyt tuottamaan
mitään sensaatiomaista siihen verrattuna mitä saan nyt kotona Pavonista vääntämällä.
Emmeet on annettu ja muu jokseenkin mietitty, nyt voi keskittyä hyvien kahvipapujen ja jauhojenkin etsimiseen ja löytämistään
iloitsemiseen. En halua painemittareita enkä sen enempää lämpömittareitakaan riesakseni. Maku ja tuntoaisti opettavat
hiljalleen; lyhyin askelin asian kerrallaan. Ei viikkoa ettei jotain uutta, kahviharrastuksen maailmassa
edit:ai niin: se hinta
pavoni maksoi 250
skerton 45
turkkilainen 35
käytetty zasse 65
... mutta ei noita kaikkia myllyjä tarvita; suosittelen kyllä zassenhausia, uutena esim cremassa 95 eur
Ajalle jonka olen käyttänyt opiskeluun ja mietintöihin, sekä pilkun viilaamiseen en laske hintaa
koska se on koko homman suola.