Ei ole kokemusta Carezzasta, mutta speksien pikavilkaisulla minä valitsisin Classicin.
Carezzassa on painekahva, kun Calssicissa on ihan perinteinen messinkinen 58 mm kahva, johon sopii hyvin myös VST-korit. Carezza painaa ilmeisesti noin 4 kg ja classic noin 8 kg, joten uuttopäässä lienee muutenkin enemmän messinkiä, joka tarjoaa paremman lämpövakauden.
Omaa Classiciani olen tuunannut melko paljon (Silvian höyrypilli, PID-säädin ja uuttopäähän messinkinen suihusihdinpidike alumiinisen tilalle), ennen kuin aloin olemaan tyytyväinen lämpövakauteen. Sittemmin kone on kyllä toiminut riittävällä tavalla ja oma kulutus kääntynyt enemmän suodatinkahvien puoleen, joten satunnaiset espressot tulee keittettyä Classicilla, eikä varsinaista päivityskuumetta enää ole.
Tässä ketjussa omia tuunauskokemuksiani
http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=1237.msg10925#msg10925Harkitsisin kyllä myös Silvian ostamista, niitä liikkuu käytettynä aika paljon. Säästyisi vähän tuunausvaivalta. Tosin PID:n silviaankin voi haluta asentaa. Jos nyt ei budjetti riitä, niin säästä pari kuukautta lisää. Konetta käytät kuitenkin vuosia.