Jossain nähnytkin noita rockyn portaattomaksi modauksia, ja aika helppohan se olis väsätä fiksustikkin, mutta ehkä tämä nyt riittää näinkin.
Suuri valaistuminen tässä tapahtui ja nyt on hyvä jatkaa harrastusta. Jostain takaraivosta hiipi koko ajan päälle tuo Mokkamestareiden baristakurssi, jossa painotettiin espresso shotin tilavuutta, tuota 30ml:aa. Jälleen tullaan siihen, että tuo kurssi oli kahvilatyöntekijöille suunnattu. Niillä vehkeillä ja filtterikoreilla tuo tupla varmaan onkin optimoitu 60ml:aan. Kaikki tämä tietty creman kanssa. Painoista ei sielä puhuttu mitään. Kun olis sielä tajunnut punnita kahvipurun määrän... Toisinsanoen, kurssi oli mielenkiintoinen, paljon tietoa kahvista ja sen paahtamisesta, mutta se mikä itselle olis ollut tärkeintä sivuutettiin liki täysin.
Noh, tuosta kahleesta kun on nyt päästy, niin nyt tehdään niitä pikku lirauksia kupin pohjalle
Cremakin rupee näyttään aika mainiolta ja vähälaikkuiselta, kun 14g kahvista töötätään ~30g valmista tuotosta. Harmi vaan, kun tuon kakssarvisen kahvan alle ei saa yhtä espressokuppia sopiin ja kahdessa kupissa näyttää aika onnettomalta lirulta
Kolikot jonoon ja nakukahva tiluuseen!
Silti hämmästyttää amatööriä (edelleen) se, että yleisesti oletetaan espresson olevan tuo 30ml ja kahvia käytettävän se 7g. Täytyy siinä prkl olla melkonen crema!