Terveisiä Räävelistä. Olin googlaamalla löytänyt tiedon, että tuore Eestinmestaribarista tähdittää uutta C'est la Vie -nimistä kahvilaa Suur-Karja -kadulla vanhassakaupungissa. Mentiin tänään ovesta sisään, ja (ilmeisesti) omistaja tiedotti meille englanniksi, etteivät he ole avaamassa vielä viikkoon.
[...leikkaus..]
Että pisteet Saiakangille. Olisi kiva kuulla jonkun kokemuksia siitä C'est la Viesta, jahka aukeaapi.
Tulipa käytyä Tallinnassa ja alkuperäisen viestin inspiroimana C'est la Vie -kahvilassa. Paikka on sisustukseltaan tyylikäs/trendikäs. Paikalla 3 naistarjoilijaa joilla oli jonkin verran kiirettä. Istuin pöytään ja katselin, josko joku tilaisi espressoa, että näkisi miten se tehdään. Useamman minuutin odottelun jälkeen kukaan ei kuitenkaan ollut tilannut, joten päätin tilata itse. Tilasin tupla espressoni tiskiltä, sillä vaikutti siltä ettei pöydistä otettu tilauksia ja muutama muu ennen minua tilasi myös (ei kahvia) tiskiltä.
Tarjoilija ryhtyi toimeen ja jauhoi purut suoraan kahvaan. Lupaava alku, mutta siihen sitten jäikin. Juoma tuli noin 10-15 sekunnissa ja kupissa oli oman arvioni mukaan ainakin triplan verran juomaa. Suomessa olisin luultavasti kommentoinut, kehottanut säätää jauhatusta hienommalle ja laittanut takaisin. Nyt tyydyin kuitenkin osaani ja maistoin juomaa. Jäi juomatta. Maku oli kitkerähkö, eikä siitä löytynyt mitään positiivista (jälkimakua tms.).
Myöhemmin päivällä tuli vierailtua pienessä italialaisessa kahvilamyymälässä (Il Gallo Nero tms.) osoitteessa Rataskaevu 4-1, han Raekoja platsin vieressä. Omistaja on aito italiaano, jolta kysyin, että saako täältä hyvää espressoa. Semmoista haen kun aiemmin päivällä olin joutunut pettymään. Hän sanoi, että hänen espresso ei ole ihan tavanomaista, vaan Firenzeläistyyppistä. Menin istumaan pöytään ja katsoin sivusilmällä kellosta aikaa kun espressoa uutettiin. Uutto kesti n 20-25 sekuntia ja sain eteeni kupin jossa juoman määrä oli kohdallaan ja hyvän värinen crema. Itse maku oli erinomainen jättäen suuhun miellyttävän jälkimaun! Ostin papuja kotiinkin. Normaalisti ovat kilon paketeissa, joka on kuitenkin hieman liikaa minun käyttöön, varsinkin kun hasbeanilta on pari pakettia postissa. Omistaja myi ystävällisesti minulle käyttämänsä pussin loput (n.300g).
Käytetty kahvi oli
Mocarico Rossa -sekoistusta. Firenzeläinen kahvi jossa webbisivun mukaan on paljon robustaa: "The triumph of the Neapoletan taste. The blend has a big quantity of Robusta coffee of various origin mixed with the Natural of Center-Africa and with the Vietnamese and the Indian. The taste is intense and spiced, where chocolate and vanilla lord the aroma."
Herkullista, kannattaa käydä. Myös tarjolla ollut tiramisu vei kielen mennessään.