Sain Giannilta vastauksen kysellessäni tuota pitkää aikaa ennen kahvin valumista ja sanoi, että heillä toimii ihan samoin. Että nuo 20 sekunnin hujakoilla oleva lukemat on ok. En ole tässä asiassa pro, mutta voisin kuvitella että jos preinfusion-aika on yli 15 sekuntia, niin se varmasti jo vaikuttaa makuunkin. Vettä ei taida kahviin menneä ennen kuin 4 sekunnin kohdalla, mutta siitä eteenpäin noin 17 sekuntia märkä kiekko, kunnes alkaa oikeasti valua.
Muutin jauhatusta karkeammaksi. Aika ennen kahvin valumista ei muuttunut, mutta itse kahvi tuli nopeammin (alle 15 sekuntia itse valumista) ja näytti tulevan jo truhankin nopealla vauhdilla. Crema on kyllä tosi tummaa. Käyn tänään ostaan toisia papuja ja katson miten niillä menee.
@ssamppa Minkälaista kahvia ja millä jauhatuksella käytät konettasi?
Ärsyttää, kun yritän opetella kahvin tekoa ja vaikea nyt sanoa onko kyse omasa virheestä vai laitteen ominaisuudesta.