En myöskään ole paahdellut aikoihin, ja jos siihen jälleen hurahdan, niin luultavasti ostan paahtimen.
Joo, samanlaisia ajatuksia on mullakin ollut.
Tosin rännäri on nuotiokokemusten perusteella oikeinkin hyvä paahdin. Elävällä tulella ei palopisteitä tule läheskään niin pahasti, koska lämpö tulee myös kammion sivuilta.
Eli mielessä pyörii kaasuretkikeittimen hankinta. Sitä kun voisi sitten käyttää myös kalastusreissuilla ja Lapissa.
Kaasuliesi ja rännäri olisi myös aivan oivallinen yhdistelmä. Sitäkin on mökkielämässä kokeiltu.
Nämä rännärithän ovat käsittääkseni tarkoitettu puuhellalle, siten että levy otetaan pois ja rännäri laitetaan siihen paikalle. Ilmeisesti siksi näissä on tuo pykälä. Sähköliedellä ei ilmeisesti tästä syystä onnistu paahtaa niin isoja eriä, kun ainoastaa pohja on levyn kanssa kontaktissa. Osaisko esim Tuomas sanoa mihin kohtaan tuota melaa kannattaa pavut olla jos pavut levittää tasasesti rännärin pohjalle? Tuo 2 dl tulee jotakuinkin melan yläreunaan asti.
Jaa, enpä osaa sanoa mihin kohtaan, sillä tärkeintä on saada pavut liikkeelle. Mutta sähköliedellä palopisteitä on mahdoton välttää. Itse toimin rännärillä siten, että annoin tyhjän värkin lämmetä kunnolla liedellä ja lisäsin pavut vasta sitten. Pyöritin kammesta jatkuvasti ja lisäksi heittelin papuja kammion sisällä ravistellen rännäriä samaan tapaan kuin lettuja heitellessä. Kaksi desiä on kyllä iso määrä sähköliedelle. En kyllä muista oliko itselläni sama määrä. Desillä muistelen aloittaneeni. Saatoin kokeilla kahdellakin.
Rännäri on sikäli kiva värkki, että rasahdukset kuulee selvästi ja sinne kammioonkin voi välillä vilkaista. Paahtaessa voi tietenkin säädellä levyn lämpöä, jos alkaa rasahdukset viipymään liian pitkään. Lämpömittarin voisi tietenkin rännäriin kiinnittää, mutta ei kovin pitkällä anturilla.