Ristretto
Muu keskustelu => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Esa - Huhtikuu 05, 2007, 11:26:33 ap
-
Millä kahvikansa herkuttelee pääsiäisenä? Minä olen mämmimiehiä. Sitä on pakko saada pari rovetta.
-
Juu, itse tehty mämmi on todellista herkkua. Sitä nyt ei kuitenkaan pysty 5-7 litraa pienempää määrää tekemään...
-
Juu mämmiukkoja täälläkin. Jostain syystä itselläni mämmi assiosioituu erityisesti pitkäperjantaihin, mistä tulikin mieleeni että sitä voisi käydä kaupan kautta jo tänään. En ole saanut aikaiseksi ruveta itse väsäämään.
Mignon-munat kuuluvat pääsiäiseinehdintään myös.
-
Tänne ei mitkään pääsiäis"herkut" uppoa. Lammas poikkeuksena :)
-
Lammas on must. Pashakin maistuu, mutta mämmi jää kyllä syömättä...
T. Teme
-
Suklaa, mieluiten belgialainen :D
-
Suklaa, mieluiten belgialainen :D
Mutta kun sitä on niin pahuksen vaikea saada tuoreena. Muistatkos, kun ostit Leonidaksen konvehteja siitä tehtaan myymälästä (Boulevard Anspachilla, muistaakseni). Siellähän sanottiin, että konvehdit pitäisi nauttia 8 päivän sisällä valmistumisesta. Siis muitakin tuoretuotteita, kuin vastapaahdettu kahvi...
cartman
-
Suklaa, mieluiten belgialainen :D
Mutta kun sitä on niin pahuksen vaikea saada tuoreena. Muistatkos, kun ostit Leonidaksen konvehteja siitä tehtaan myymälästä (Boulevard Anspachilla, muistaakseni). Siellähän sanottiin, että konvehdit pitäisi nauttia 8 päivän sisällä valmistumisesta. Siis muitakin tuoretuotteita, kuin vastapaahdettu kahvi...
cartman
Niin, ei ne edes Kampin Kaakaopuussa ole niin tuoreita :?
... mutta silti voittavat tusina-Fazerit ja ylisokeroidun Maraboun :D
-
Suklaa, mieluiten belgialainen :D
Suklaan ystäville Pariisista:
Vaikka Ladurée (www.laduree.com) onkin tunnetumpi macaron-leivoksistaan, ei kannata ohittaa heidän suklaapuotiaan. Muistaakseni incomparable tai irresistable nimellä myytävä herkussa on nougat-tyyppinen sisus ja se on maustettu fleur de sel -suolalla. Aivan järkyttävän hyvää. Vakio-ostos on yleensä laatikko niitä ja toinen laatikko sekoituksena muita ;-)
JP Hevin (www.jphevin.com) on tietysti toinen suklaanystävien vierailukohde Pariisissa. Mies on tuttu mm. Chocolat-elokuvasta.
-
Juu mämmiukkoja täälläkin. Jostain syystä itselläni mämmi assiosioituu erityisesti pitkäperjantaihin,
Juu, ei se ihme ole että assosioituu "suureen perjantaihin" (=pitkä perjantai). Idässä mämmi on paastoruokaa ja "suuri perjantai" on vuoden ankarin paatopäivä.
Juhlaherkkua on pasha ja kulitsa. Kulitsa on makea leipä tai oikeastaan hieman monimutkaisemmin tehty pulla. Pasha on rahkaa sokeria ja voita yms, joka levitetään kulitsaviipaleen päälle. PAsha tarkoittaa siis pääsiäistä.
Itse syön mämmiä pitkin suuren paaston, eli kuusi viikkoa ennen pääsiäistä. Pashan ja kulitsan syön herkkuna pitkin viisi viikkoista pääsiäiskautta. Mignon-munat maistuvat kahvin kanssa mutta ei niitä montaa jaksa syödä.
-
Niin ja pasha on sitten se järjetön kaloripommi, millä juhlistetaan paaston loppumista.
-
Niin ja pasha on sitten se järjetön kaloripommi, millä juhlistetaan paaston loppumista.
Tuollahan tuota olisi taas jääkaapissa (vaimo uuden satsin teki sunnuntaiksi), mutta ei taida tänään enää vatsa vetää :wink: .
-
Tuota minä olenkin itse asiassa ihmetellyt, että mistä mämmi on peräisin. Kiitos valaisusta. Meikäläinen pääsiäinenhän on mielenkiintoinen sekoitus juutalaista pashaa ja germaanien kevään jumala Ostaralle (Easter) omistettua juhlaa. Jänis, maalatut munat ja rairuoho ovat Ostara-kulttia.
-
Mämmi sinänsä olisi hyvää ja oikeaa paastoruokaa, mutta itse ainakin nautin siitä siinä määrin, etten koe sen sopivan suuren paaston henkeen. Pääsiäsitä tässä vietetään edelleen mämmihuuruissa.
/Arto