Itse olen pakastanut pavut oikeastaan heti harrastuksen alkuajoista lähtien. Pääasiassa siksi, että kulutukseni on varsin epätasaista ja huoneenlämmössä pavut menettää pussin avaamisen jälkeen parhaimman teränsä jo muutamassa päivässä. Pakastetut pavut säilyy paremmin ja nihin ei tule sitä eltaantunutta makua/tuoksua joka huoneenlämmössä oleviin papuihin helposti tulee. Otan papuja pakkasesta aina shotti kerrallaan ja jauhan heti. Sekin hyöty tässä on, että voi vaihtaa papua päivittäin jos haluaa. En tykkää litkiä päivä- tai viikkotolkulla samaa kahvia. Pakkasessa olevat kahvini ovat maks. kuukauden tai pari vanhoja.
Jäiset pavut rohisee myllyssä kovempaa ja jauhautuvat mielestäni aavistuksen hienommaksi. Muuta ihmeellisempää en ole niissä huomannut.
Ammattipaahtajat karttavat pakastinta kuin ruttoa ja eivät suosittele pakastamista ollenkaan. En kyllä pakastaisi itsekään ollenkaan, jos kulman takana olisi paahtimo/kauppa, josta saa joka viikko tuoretta tavaraa. Näin täydellisessä maailmassa en kuitenkaan elä, joten pakastimella mennään
.
Omia paahtoja työnnän myös pakkaseen, oli siinä järkeä tai ei