Ristretto

Kahvikeskustelu => Baristatekniikka => Aiheen aloitti: Lari Järnefelt - Syyskuu 21, 2009, 14:32:38 ip

Otsikko: Kotibaristakurssi 14.10., Kahvinmaistelua 15.10.
Kirjoitti: Lari Järnefelt - Syyskuu 21, 2009, 14:32:38 ip
Moi!

Järjestämme aloittelijoille kotibaristakurssin Kaffecentralenissa 14.10. klo 18 alkaen. Espressoa kotikoneilla ja vähän ammattilaiskoneellakin. Hinta on 40€/hlö. Lisätietoa KC:sta tai lari@procoffee.fi.

Ja samassa paikassa päivää myöhemmin maistelemme erilaisia kahveja. Hieman eri paahtoja, maita, uutoksia jne... Edellisestä mailiosoitteesta lisätietoja.

Eikä siinä vielä kaikki. Puuhastelemme latte art -sessiota tälle syksylle. Laitan lisää tietoa jahka saamme suunnitelmia vietyä eteenpäin.

Lari
Otsikko: Vs: Kotibaristakurssi 14.10., Kahvinmaistelua 15.10.
Kirjoitti: Lotta - Syyskuu 28, 2009, 12:40:59 ip
Huomasin kyllä, että sähköpostilla saa lisätietoa, mutta kysytään silti täällä, jos muitakin kiinnostaisi. Eli mitä kaikkea tuohon Barista-kurssiin kuuluu (kun tuo hinta tuntuu vähän korkealta)? Voisi olla ihan tarpeellinen kyllä, kun vielä aika alussa tätä kahviuraani olen.
Otsikko: Vs: Kotibaristakurssi 14.10., Kahvinmaistelua 15.10.
Kirjoitti: isola - Syyskuu 30, 2009, 22:35:37 ip
Kysyin lisätietoa kurssista Kaffecentralenista, vastaus alla:

Eli kurssimme käy n.2,5h aikana läpi kahvin valmistuksen perusteita/saloja ja miksi espresso on espressoa. Vertailemme mm. vastajauhetun ja jauhetun pakettikahvin eroavaisuuksia. Ja käymme läpi maidon vaahdotusta.

Paketti on erityisen hyvä jos olet aloitteleva kotibarista tai et ole vielä ehtinyt hankkimaan välineitä, niin tiedät mistä alkaa ja miksi.
Kurssin aikana opit myös mihin pyritään.
Otsikko: Vs: Kotibaristakurssi 14.10., Kahvinmaistelua 15.10.
Kirjoitti: Joona_s - Lokakuu 01, 2009, 00:30:51 ap
Entäpä tuo latte art sessio? Onko kyseessä kurssi vaiko jotain throwdown-henkisempää?
Otsikko: Vs: Kotibaristakurssi 14.10., Kahvinmaistelua 15.10.
Kirjoitti: Lotta - Lokakuu 15, 2009, 19:27:02 ip
Osallistuin kurssille. Kyse oli tosiaankin Aloittelijan (isolla aalla) kurssista, itselle ei kovin paljon uutta tullut vaikka vielä kaukana prosta olenkin. Jauhatuksesta ja myllyn tärkeydestä oli paljon puhetta, kahvia valmistettiin Gaggian koneella vastajauhetusta ja valmiiksijauhetusta kahvista. Lisäksi käytiin läpi maidon vaahdotus. Kovasti tehtiin eroa kotikoneiden ja ammattilaiskoneiden välillä, mutta ainoat mainitut vaihtoehdot olivat tuo Gaggia ja Marzocco, hintaeroa vain reilu kymppitonni! Esim. Quickmilliin koneet olivat täysin tuntemattomia, eikä muistakaan samassa n. 1000-1500 euron hintaluokassa olevista koneista tullut mitään mainintaa. Hinta-laatusuhde oli siis ainakin omalta kohdaltani aika huono, mutta pääsipä nyt vihdoin tutustumaan Kaffecentralenin tiloihin Punavuoressa....
Otsikko: Vs: Kotibaristakurssi 14.10., Kahvinmaistelua 15.10.
Kirjoitti: tirofaux - Lokakuu 17, 2009, 12:43:44 ip
Hinta-laatusuhde oli siis ainakin omalta kohdaltani aika huono, mutta pääsipä nyt vihdoin tutustumaan Kaffecentralenin tiloihin Punavuoressa....

Vertailun vuoksi: http://www.pauliginstituutti.fi/ näyttäisi tarjoavan kursseja hieman edullisemmalla tuntihinnalla. Laadusta olisi kiva kuulla arvioita myös Pauligin osalta.