Ja taas olin väärässä. Tuossa tapauksessa sillä kannulla voikin oikeasti olla suurempaakin merkitystä. Jostain sain sellaisen käsityksen, että sinulla olisi jo joku "oikea" vaahdotuskannu, joka ei nyt jo viikon harjoittelun jälkeen toimi...
Tavallaan olit myös oikeassa, eli se tekniikka on todellakin vielä puutteellinen. Ja se alkuperäinen kannu on muuten ihan ok (muoto vähän kuin toroidissa), mutta nokkaa kun ei ole niin ei se lopullinen ratkaisu voi oikein olla.
Punaisella maidolla tuntuu onnistuvan tasaisesti aina cappucino-vaahto (makrovaahdon ja mikrovaahdon välimuoto lienee oikea kuvaus), mutta puhdasta valuvaa mikrovaahtoa en vielä ole saanut kyllä vakioitua. Saksalaisella UHT:lla yhden tölkin taannoin yritin ja se oli mahdotonta, kevytmaidolla myös selvästi vaikeampaa kuin tuolla punaisella. Isomman maitomäärän kanssa kun edelleen tuota teen (kertaakaan en ole alle 2 dl maidolla edes kokeillut, ehkä 2,5 dl ollut minimissään ja 3,5 maksimissaan), voisi olla joskus syytä kokeilla vähemmälläkin maidolla.
Silvian paine 1-reikäisellä vaahdotuspäällä on sen verran raju (kun kääntää nupista 270-astetta että on varmasti kokonaan auki), että 3-reikäinen voisi tehdä prosessista paremmin hallittavan. Mitään heiluttamista kun ei tunnu tarvittavan sillä melkoinen myrsky siellä maidon seassa on heiluttamattakin, ja siihen se 3-reikäinen saattaisi kenties myös auttaa (jos painetta ei voi säätää vaivatta niin kai se virtausnopeus laskee 3-reikäisen myötä elleivät ne reiät ole poikkipinta-alaltaan yhteensä saman suuruiset kuin se yksi reikä 1-reikäisessä). Tarkoitus kai on että olosuhteet ovat vakiot (hana aina auki, höyry tasalämpöistä, maito tasalämpöistä ennen vaahdotusta ja tulos aina suunnilleen sama ja oikea).