Juu, kyllähän se ulisee. :-)
Isommalla vastuksella puhallin puhaltaa tehokkaammin kuin ennen ja tämä saa pavut liikkeelle paljon paremmin. Tällöin pienikokoisia (Yirg) tai siistejä (Kalosi) papuja voi huoletta laittaa sen täydet 150g. Liike on paahdon aikana todella hyvä ja viilennyksessä ne suorastaan lentävät.
Isokokoisempia tai raskaampia papuja (SHB) pystyy laittamaan sen 130g-140g jos eivät ole kovin roskaisia.
Mutta todella roskaisissa, kuten Longberry Harrar (löytyy kuorta, narua, kiveä, kuorta ja lisää kuorta...), pitääkin sitten pysyä 110-120g tienoilla.
Roskaisilla pavuilla tarkoitan siis semmoisia papuja joista se kuori irtoaa pienenä muruna (tai sitä murua on jo valmiiksi paljon). Esim. vaikka Yirgistä tuntuu irtoavan kuorta määrällisesti enemmän kuin Harrarista, niin se pysyy semmoisina isoina palasina ja irtoaa vasta myöhemmässä vaiheessa paahtoa. Harrarista taas lähtee heti alusta alkaen semmoista pientä murua joka tukkii sen kuorenkerääjän kannen ritilän jonka jälkeen papujen liike muuttuu pulputukseksi vaikka puhallin puhaltaakin kovasti.
Tuossa popkornikoneessa kuori on siinä mielessä ongelmattomampi että se ei jää estämään ilmavirtaa (mutta saattaa sitten sotkea keittiön).