Kahvikeskustelu > Baristatekniikka
Kuinka säädetään espresson valmistuksen parametrit kohdalleen
(1/7) > >>
Ristoretto:
Oheisessa linkissä on erittäin hyvä video kuinka italialainen baristamestari hakee oikeat asetukset hyvään espressoon. Ei tarvita weissauksia tai kahvin tasaajia eikä tamppauksen överiksi menevää pohdintaa. Salaisuus piilee perusasioissa!

https://youtu.be/C5GZ-3IkJFA
Toma:
Olis tehnyt nakukahvalla.
Uutta itselle oli lähinnä annostelijan säätö, kun sellaista en ole omistanut. Ajastimen säätö enemmän ollut se oma juttu.
OskuK:
Tuosta huomaa että muutaman vuoden vanha video eikä tosiaankaan punnita mitään vielä.
Se on tosiaan suht tuore juttu, taatusti yksi niitä baristojen ärsytyskynnyksen ylittäjiä, kun jengi tulee notkumaan "ei ees punnitse" kommentein ;-)
Ristoretto:
Todellakin. Laadukkaissa italialaisissa kahviloissa baristojenn työ käy sangen nopeasti, on melko rennoin ottein tehtyä ja jälki erinomaista. Kun espressokoneen lämpötilan hallinta on kunnossa, painehan yleensä onkin, on lopputuloskin hyvä. Ei siellä kiinnitetä tamppaukseen tai kahvikeon tasoitteluun jauhamisen jälkeen sen enempää huomiota. Kunhan parilla käden liikkeellä saadaan sihti valmiiksi. Se että kahvi on vanhaa, väärin jauhettua tai lämpötilan hallinta ei ole kunnossa tuottaa yleensä pahan makuisen kahvin.

Toinen saman herran erinomainen video erilaisten espressojuomien valmistamiseen.

https://youtu.be/_ZyRLOBMtWE
Jari:
Jepejep, old school -kahviherrojen kerhon opas siihen, kuinka espresso pitää valmistaa. Modernit 3rd wave -hömpötykset ovat ihan väärässä. Vanha totuus on aina ja iankaikkisesti oikein. ;D

Kukin tekee toki tyylillään.

PS. Ei edes punninnut!!! ::)
Navigaatio
Viestien etusivu
Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta