Kahvikeskustelu > Baristatekniikka
Käsiuuton skaalautuminen, 400 grammaa vettä
(1/3) > >>
pasi_a:
Miten tehdään onnistuneesti enemmän kuin 250g kahvia kerralla, esim 400g?

15g/250g/2:30 onnistuu erinomaisesti V60 01 suppilolla.

Mutta. Joskus pitäisi tehdä enemmän kahvia kerralla. Esim. 24g/400g alle kolmeen minuuttiin, V60 02 -suppilolla yleensä yritän.
Tämä ei onnistu millään. Uutto hidastuu ja menee pitkäksi, jopa jumittaa lopussa.

Käyttämäni vesi on niin kuumaa, kuin kiehuvasta saa. Karkeammaksi jauhamalla nopeutettua toki saa, mutta maku hajoaa. Vinkkejä? Mitä teen väärin? Mitä kannattaa kokeilla? Miten sinä saat tuon onnistumaan?
jpetrow:
Paras ratkaisu on laadukkaampi mylly, joka ei tuota niin hienoa pölyä sivutuotteena. Tuo hienojakoinen kahvipöly on se mikä tukkii veden virtauksen.

Auttavia keinoja on ainakin suppilon napauttaminen pystysuunnassa pari kertaa uuton loppuvaiheessa. Kierteen aikaansaaminen kaatotekniikalla tai vaikka ihan lusikalla. Veden kaataminen keskelle suppiloa varsinkin loppuvaiheessa.
pasi_a:
Kiitos hyvistä ideoista. Mitä mieltä palstalaiset ovat tämän jauhatuksen laadusta? :)

Toma:
Sen mitä nyt veikkaan kuvasta, niin näyttää pressokarkeudelta itselle. Siinä nyt tulee karkeudessa helposti tota hajontaa.
OskuK:
Näistä karkeuksista mitään tietämättömänä Olympus 75 sopii huonosti tuohon hommaan??
Navigaatio
Viestien etusivu
Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta