Terve,
Olemme saaneet espressokoneeksi - ensimmäiseksi sellaiseksi - Gaggia Baby Dosen. Olemme erittäin tyytyväisiä laitteen laatuun ja ominaisuuksin mutta "oikean" espresson teko on vielä hieman hakusessa. Olemme tehneet ensimmäisen viikon aikana pääasiassa lattea, kiinnittämättä sen enempää huomiota itse espresson laatuun ja olemme olleet ihan tyytyväisiä latten makuun.
Nyt kun olemme harjoitelleet koneen kanssa hieman enemmän ja yrittäneet tehdä kunnon espressoa niin tulokset ovat olleet kehnonlaiset. Kahvia kehtaa juuri ja juuri juoda itse - vieraille tarjoaminen ei tulisi kyseeseenkään...
Suurimpana ongelmana on tällä hetkellä liian lyhyt uuttoaika ja lähes olematon crema. Uutto kestää maksimissaan noin 10 sekuntia ja "crema" on parhaimmillaan vain pieni vaalea pinta espresson päällä.
Miten siis saada pidennettyä uuttoaikaa ja kunnon crema kahvin pintaan?
Tässä lähtötilanne:
- Gaggia saatu käytettynä sukulaiselta
- Ei myllyä = kahvi kaupan hyllyltä
Voiko kahvin jauhatusasteella olla noin suuri merkitys? Tästä herää kysymys; miten huonoa tavaraa kaupoissa oikein myydään... Väärä tamppaus? Puhdistuksen tarpeessa oleva kone? Muu syy?
SUURI kiitos avusta jo näin etukäteen.