Kahvikeskustelu > Kahvit ja pavut

Viskikahvi

<< < (2/2)

tirofaux:
Hmm, jos alkoholi haihtuu noin 78 Celsiuasteessa niin eikös alkoholiton viskiaromatisoitu kahvi onnistuisi ihan vaan lorauttamalla valittua viskiä veden sekaan kahvin valmistuksen aikana? Oletetaan esimerkisi AeroPress inverted ja veden lähtölämpötila 100 C parin minuutin uutolla.

äyni:
Alkoholin haihtuminen on yllättävän hidasta konsentraation ollessa matala. Keskioluen keittäminen alkoholittomaksi vie puolesta tunnista tuntiin, kansi päällä vielä paljon paljon pidempään. Tyypillisessä Aeropress-tekniikassa ei alkoholista ehdi haihtua juuri yhtään.

tirofaux:

--- Lainaus käyttäjältä: äyni - Huhtikuu 28, 2021, 18:07:25 ip ---Alkoholin haihtuminen on yllättävän hidasta konsentraation ollessa matala.

--- Lainaus päättyy ---

Jep, samaan päätelmään päädyin itsekin. Kotioloissa voisi olla toimivaa yrittää miedosti kiehutella vesi-viski -seosta sopivan pitkään alkoholin haihduttamiseksi ja sitten vasta käyttää jäljelle jäävää nestettä kahvin valmistamiseen.

Koetin pohtia myös vaa'an avulla tapahtuvaa massan muutoksen seuraamista etukäteen lasketun alkoholimassan poistumiseen, mutta tässäkin taitaa olla haasteena ohessa tapahtuva veden höyrystyminen.

PaljonMaitoa+VahvaaKahvia:
En lähde arvailemaan jälkikäteen lisättyä viskiä, mutta 2cl laadukasta yli 10v vanhaa turveviskiä papujen (kolmanneskilo) kanssa hautumaan vuorokaudeksi muovipussiin ennen paahtamista sai aikaan äimistyttävän läheisen tuloksen Kaffan viskikahvin kanssa. Kokeilin myöhemmin halvemman viskin kanssa ja se ei kyllä ollut vaivan arvoista.

Atzu:
Tuossa Kahiwan viskikahvissa ainakin on selkeä viskin tuoksu jauhettaessa ja viski toistuu maussakin, muttei liiaksi. Sopiva viskinen aromi, joka ei kuitenkaan jyrää alle kahvin muita makuja. Erinomainen viikonloppukahvi. En tätä joka päivä joisi, mutta mielenkiintoinen kokeilu.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta