Ja minä se vaan jaksan jankuttaa näistä asioista threadista toiseen kuitenkaan tarkentamatta sanojen merkitystä.
Distribuutiolla tarkoitetaan sitä, miten jauhettu kahvi on filtterissä. Eli aina kun filtterissä on kahvia, on tapahtunut myös distribuutio, koska se on kahvin tapa olla jauhettuna filtterissä. Distribuutioon (ja/tai sen laatuun) vaikuttaa puolestaan se, miten tasaisesti kahvi on levittynyt filtteriin. Hyvällä distribuutiolla tarkoitetaan perinteisesti sitä, että kahvi on tasaisesti filtterin keskellä. Huono distribuutio puolestaan tarkoittaa sitä, että kahvi on sattumanvaraisesti jossain osassa filtteriä.
Tasoittamisella (grooming) taas tarkoitetaan mitä tahansa tapaa tai tekniikkaa, jolla kahvi tasoitetaan filtteriin distribuution parantamiseksi.
Tuossa videossa kohdassa jossa napsutan kahvia annostelijasta portafiltteriin tapahtuu siis sekä annostelu (oikea määrä kahvia) että distribuutio (tiputetaan se kahvi "hyvin" filtteriin). Napsautusta myllyn haarukkaan voisi kai sanoa jonkinasteiseksi tasoitustyyliksi.
Luettuani tekstin taidan saada hyvin yksinkertaisen asian kuulostamaan liian monimutkaiselta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan siis: annostelu=paljonko, distribuutio=miten.