Asia, joka itseäni suuresti hämmästyttää ja kummastuttaa on kotibaristojen ristiriitaiset kahvivalinnat. Varmasti lähes kaikki tämän foorumin käyttäjät ovat yksimielisiä siitä, että Suomen erikoiskahvikulttuuria tulee kehittää ja että hyviä espressoja olis mukava juoda muuallakin kuin kourallisessa suurimpien kaupunkien kahvipaikkoja.
Totta puhut.
Heitän tähän vielä oman kommenttini koskien juuri tuota ristiriitaista kahvivalintaa.
Jokaisella kahvinjuojalla on kaiketi oma makunsa. Lisäksi tulee varmaankin "tottumus". Se on parasta, mitä on tottunut juomaan?
Itselläni tämä on mennyt sillä tavalla, että "oikeisiin kahveihin" päästyäni kipaisin kahvit Hakaniemen hallista. Useimmiten pavut saatoivat olla jo vähän lasipurkissa väljähtäneitä, opastus ei ehkä ollut aivan suoraviivaista ja hinta oli varsin korkea.
Sittemmin tilailin pavut Hasbeanilta. Paahdot vaihtelivat ajoittain paljonkin ja lähetyksiä katosi postiin. Välillä sain sopivaa kahvia ja välillä en ollenkaan, toisinaan sitten kohtuullista...
Tästä juohduin sitten paahtamaan itse kahvini. Nyt saan sellaista, kun itse osaan tehdä, aina on tuoretta tavaraa pussissa ja silleen. Nyt kuitenkin olen havainnut, että tämä minun nykyinen kahvi ei ehkä ole juuri sitä, mitä tottuneet baristat ja kahvilassakävijät ovat tottuneet kahvissa maistamaan... Annoin Turkuunkin maistipussin ja sain kommentin, että "oikein jees, mutta tykkään vähän Afikkalaisemmista aromeista".
No, se on ihan hyvä, että makuja, kahveja ja juojia on erilaisia. Itse en ole mikään seikkailija ja uusien elämyksien etsijä, aikakaan kahvin suhteen.
Tästä seuraa kohdallani automaattisesti se, että jos kahvilassa tarjottu kahvi ei muistuta "tinuri 2.3" makua, niin en siitä isommin tykkää.
Virhe on luonnollisesti minussa eikä kahvissa.
Tässä on kuitenkin minun käsitykseni siitä, miksi kotibaristojen kahvivalinnat heittelevät niin paljon.
Ei ole tinuri 2.3 voittanutta, kunnes kehitän paremman, siltikin, vaikka toiset juovat sitä vain kohteliaasti "kehuen"
O.K