No niin, näyttely alkaa olla valmis.
Paahtamaan pääsee Suomen yhdessä pienimmistä paahtimoista eli Café Verandalla = (Sutisen) kuistilla. Jauhaminen on sitten kahvinäyttelyssä, jossa on 60-luvun kahvila ja toinen puoli, jonne tulee osana Möhkönvirtaa -näyttelyä Anssi-Mikael Okkosen piirrustuksia. 60-luvun tyyppiset "Atomi-tapetit" puuttuvat vielä ja jukeboksista oli luovuttava kustannusten takia.
Kysyisin noista rännärillä paahtamisen ohjeista, mitä mieltä olette?
PAAHTAMISOHJEET
1. Laita levy päälle (4)
2. Kaada pavut rännäriin ja laita kansi kiinni
3. Pyöritä kampea etteivät pavut pala. Välillä voit ravistaa rännäriä saadaksesi tasaisemman paahdon. Pavuista tulee jonkin verran savua, se kuuluu asiaan ja siksi paahto tehdään museossa verannalla eikä sisällä.
4. Seuraa papujen väriä, pöydällä on kaupan paahdettuja papuja malliksi. Paahtamisessa myös kuuntelu on tärkeää – paahtuessaan pavut alkavat ”raksua”, paahda pavut ainakin ensimmäisen ”raksun” loppuun saadaksesi hyvää kahvia. Jos haluat tummempaa paahtoa voit paahtaa pavut tummemmiksi – älä kuitenkaan polta papuja mustiksi.
5. Kun paahto on mielestäsi valmis, SAMMUTA LEVY. Toisella pöydällä on siivilöitä, ota niistä kaksi. Kaada kahvipavut siivilään ja sen jälkeen kaada niitä siivilästä toiseen. Tällöin pavut jäähtyvät ja tuuli vie roskat. Rännärin voit laittaa paahtopöydälle, pöytälevy on palamatonta materiaalia.
6. Kun pavut ovat roskattomia, kaada pavut valkeaan muoviastiaan. Suosittelemme, että annat papujen jäähtyä eli jauhaminen kannattaa jättää museokierroksen loppuun. Parhaat aromit saa kun paahtamisen suorittaa päivän tai kahden päästä. Pavut voit jauhaa kahvinäyttelyssä haluamaasi karkeuteen joko käsimyllyllä, morttelilla tai sähkömyllyllä.
VARO KUUMAA LEVYÄ JA PAAHDINTA
MUISTA SAMMUTTAA LEVY
Ohjeiden pitäisi olla helppoja, että kuka tahansa saisi ainakin jonkinlaisen paahdon aikaseksi.
Jos tulette tänne päin, niin tulkaa käymään. Sanokaa kassalla olevanne Ristretton jäseniä, niin saatte papusatsin ilmaiseksi, maksaa normaalistikin tosin vain euron.