Sarjassa "enpä ole tästäkään kuullut"...
Etelä-Afrikassa on keksitty ruveta tekemään espressoa rooiboksesta. Puska jauhetaan hienoksi ja sitä käytetään samalla tavalla kuin jauhettua kahvia, eli pistetään portafiltteriin ja uutetaan. Lopputulos on lähes yhtä tumman ruskea kuin kahvikin ja päälle tulee crema, punaiseen vivahtava sellainen. Punainen espresso tuoksuu rooibokselle ja maistuu aika pitkälti saunavastalle, mutta ihan kivalle. Cappuccinossa tuo toimii itseasiassa aika hyvin. Punainen espresso on luonnollisesti kofeiinitonta. Sitä on ollut Etelä-Afrikassa kai jotain 5 vuotta nyt tarjolla.
Meinaan kyllä ostaa pari pussia mukaan, jos vaan marketista löydän.
Sama ei varmaan toimi muulle/varsinaiselle teelle, koska kuvittelisin, että pulveroitu tee espressokoneella uutettuna on todella karvasta. Sama kai kahvissakin on, mutta siinä sitten öljyisyys ja makeus tasoittaa. Rooibos on niin mietoa ja makeaa, että se toimii.
P.S. Tarkkaan ottaen ei mene Kahvit ja pavut -otsikon alle, kun ei ole kahvia eikä papua.