Jos vastajauhetut tuorepaahdetut pavut on jo kokeiltu, kuten monessa vastauksessa jo kehotettiinkin, niin sitten voi toki vielä kokeilla (tuoreita) robustapainotteisia blendejä. Robusta tuppaa tuottamaan cremaa tuhdimmin kuin arabica.
Tuollaisessa painekahvassa on aika vaikea arvioida sitä painetta, jossa kahvi uutetaan. Liian pienellä paineella ei käsittääkseni kummoistakaan cremaa saa aikaiseksi. Tiukempi jauhatus ja/tai suurempi määrä jauhettua kahvia voi auttaa - painekahvaa käyttäessä ei ole tapana varsinaisesti tampata, lähinnä tasoittaa purut filtteriin. Tuollaisessa pikkulaitteessa voi tietty olla, että yksinkertaisesti speksit eivät riitä kunnon creman tuottamiseen... Tosin sikäli voi lohduttautua, että se crema ei ole mitenkään erityisen hyvän makuista, vaikka sitä yleisesti pidetäänkin tunnusomaisena onnistuneen uuton merkkinä. Jos kahvi on muutoin hyvää, niin sitten asiat ovat jo melko hyvin.
Maidonvaahdotukseen tulikin jo edellisessä viestissä pari hyvää vinkkiä. Lisäksi kannattaa huolehtia siitä, että maito sekä vaahdotuskannu ovat riittävän kylmiä kun höyryä aletaan puskea maidon sekaan (itse säilytän vaahdotuskannua aina jääkaapissa), jolloin jää riittävästi aikaa vaahdotukseen ennen kuin maito on n. 65-asteista. Kannattaa myös kuunnella sitä ääntä, joka kertoo kuinka paljon ilmaa imeytyy maidon sekaan (niistä youtube-videoista voi kuunnella, minälaista saundia on hyvä hakea). Jälleen, toki voi olla että pikkulaitteen puhti loppuu kesken - silloin voi kokeilla pienempien maitomäärien kanssa eikä maidon ehkä tarvitsekaan olla niin kylmää...?