Markus raapusti:Tärkein kysymys: Mites maku vpaineistettuun verrattuna?
Lainatakseni taannoin kuulemaani ilmausta: [Paineistamaton] shotti on nätti kuin sika pienenä ja maistuu yhtä hyvältä.
Papuna oli Mokaflor, vasta avattu pussi.
Paineistettu filsu, paitsi pilaa creman, myös näköjään kysyy niin paljon karkeampaa jauhatusta, että suuri osa kahvin mausta jää matkalle. Jos maku ei tule kitkeräksi tai happamaksi, se on välttämättä löysä.
Kunnollisella filtterillä esim. Mokaflorista tulevat esiin ne paljon mainostetut suklaiset maut, mistä ei painefilsulla voi uneksiakaan. Vaikutus lienee myös koostumuksella, sillä hienommasta jauhatuksesta siirtyy enemmän ainetta lopputuotteeseen, jolloin hitaampien makujen esiintulo näyttäisi mahdollistuvan. Kuvaavaa on, että nyt kunnollisella filtterillä shotti ei häviä juurikaan Venuksen tai jopa Kaffecentralenissa eilen kokeilemalleni referenssituplallekaan. Paineita täytyy vielä tutkia, mutta tällä erää AEG:n isoin ongelma on lämpötilan vakaus. Sormituntumalla pärjää, mutta kovin montaa shottia ei peräkkäin voi lennossa tehdä.
Krups tässä on nyt heikoin lenkki. Sieltä nyt sattui saamaan juuri ja juuri sopivaa jauhatusta, mutta koska säätövaraa ei juuri ole, mikään ei takaa, että seuraava kerta onnistuu yhtä hyvin.
/Arto