Ristretto

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.

Kirjoittaja Aihe: Valmiin jauhatuksen uudelleenjauhaminen?  (Luettu 3295 kertaa)

Jimi

  • Caffè Latte
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 27
Valmiin jauhatuksen uudelleenjauhaminen?
« : Marraskuu 03, 2008, 16:18:14 ip »

Sana allekirjoittaneen kahviharrastuksesta on pikku hiljaa levinnyt tuttavapiirissä, ja kaappeihin on kertynyt jonkin verran lahjaksi saatuja valmiiksi jauhettuja espressokahveja. Näiden jauhatus on tunnetusti liian karkea espressokoneisiin, muttei niitä oikein kehtaisi poiskaan heittää. Pressopannua tai vastaavaa en omista.

Tuli mieleen josko noita valmiita jauhatuksia voisi jauhaa sopivammaksi omalla myllyllä. Veikkaan, että lopputuloksena on tomua ja ehkä jopa myllyn jumiutuminen, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Jos on tietoa / kokemuksia, niin kertokaa ihmeessä.
Kirjattu
Solis Crema SL70 + Ascaso i-Mini

akallio

  • Administrator
  • Tuplaristretto
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 2816
Vs: Valmiin jauhatuksen uudelleenjauhaminen?
« Vastaus #1 : Marraskuu 03, 2008, 20:44:53 ip »

Joskus joku on kokeillut, ja ei siitä oikein mitään tullut. Espressokäyttöä ajatellen ne ovat muutenkin kuivuneet melkolailla piloille muutamia tunteja sen alkuperäisen jauhatuksen jälkeen.
Kirjattu
- Aleksi (varustuksena Izzo Duetto, Mahlkönig Vario + Vario-W & sälää)

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: Valmiin jauhatuksen uudelleenjauhaminen?
« Vastaus #2 : Marraskuu 03, 2008, 21:35:24 ip »


Käytä niitä Moccamasterissa tai muussa suodatinkeittimessä. Vaikka sen tavallisen suodatinkahvin seassa.

Jos kahvit ovat "oikean" teollisen paahtimon tuotteita, ne ovat ihan OK siinä pakkauksessaan. Tosin vanhenevat piloille, kun avaat sen pakkauksen. Jos taas kyse on pienpaahtimoiden "gourmet" -kahveista, jotka on jauhettu ja pakattu enemmän tai vähemmän käsityönä, niin tulos on sellainen, kuin akallio kertoi.

Niissä kyllä olisi mutteripannujauhatus valmiina, sääli jos sinulla ei sellaista pannua ole. Osta seuraavalta lomamatkaltasi, Espanjasta ja Portugalista niitä saa marketeista 5-10 eurolla.
Kirjattu

nasse

  • Americano
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 270
Vs: Valmiin jauhatuksen uudelleenjauhaminen?
« Vastaus #3 : Marraskuu 03, 2008, 22:11:36 ip »

Niissä kyllä olisi mutteripannujauhatus valmiina, sääli jos sinulla ei sellaista pannua ole. Osta seuraavalta lomamatkaltasi, Espanjasta ja Portugalista niitä saa marketeista 5-10 eurolla.
Tai sitten voit suunnata lähimpään markettiin ja maksaa keittimestä sen 5-10e enemmän kuin Epsanjassa tai Porttukaalissa ja käyttää se säästynyt 1000e vaikka parempaan lomakohteeseen. Näin ei tosin saa autenttista espanjalaisen peltisepän alumiinista takomaa Bialettin nälkäisellä lapsella teettämää mutteripannua, joudut tyytymään Bialettin pannuun, jonka ostit lähimmästä prismasta :(.
Kirjattu

cartman

  • Espresso
  • Poissa Poissa
  • Viestejä: 896
    • http://www.hamsterdance.org/hamsterdance/
Vs: Valmiin jauhatuksen uudelleenjauhaminen?
« Vastaus #4 : Marraskuu 04, 2008, 13:44:28 ip »


Tai sitten voit suunnata lähimpään markettiin ja maksaa keittimestä sen 5-10e enemmän kuin Epsanjassa tai Porttukaalissa ja käyttää se säästynyt 1000e vaikka parempaan lomakohteeseen.

Makuasioitahan nämä lomakohteet. Barcelona on ihan kiva lomakaupunki, vaikka en siitä Välimerestä pidäkään ja Lissabonin uusi ooppera pesee tämän kotimaisen version mennen tullen. Teki kahvinsa sitten mutteripannulla tai ei. Suurin osa Espanjassa myytävistä nimettömistä mutteripannuista on italiassa valmistettuja Bialettin klooneja. Jos haluat löytää nassen kaipaaman "espanjalaisen peltisepän takoman" pannun, en osaa neuvoa mistä sellaisen löytää, nasse ehkä tietää.
Kirjattu