ToGo-kahvin ja paikanpäällä juodun kahvin hinnoista: Olen omassa puodissani päätynyt samaan hintaan, koska pahvimukin ja kannen hinta on karkeasti ottaen sen arvonlisäverojen erotuksen suuruinen. Eli yrittäjänä mulle on taloudellisesti sama, juoko asiakas kahvin paikan päällä vai ottaako mukaan. On tietysti vähän sääli, kun taiteilet huippuhienon kuvion cappun pintaan, ja sitten asiakas peittää sen muovikannella... No, yleensä sentään asiakas kerkeää nähdä kuvion vilaukselta, ja suurin osa arvostaa tätäkin. Toinen juttu on vielä se, kuinka surkealta sinkkuespresso näyttää pienimmässäkin pahvimukissa...
Olen miettinyt tuota hintapolitiikkaa, nimittäin muistan hämärästi joskus 80-luvulla vielä kaikissa konditorioissa leivonnaiset sai halvemmalla mukaan. Luulisin kuitenkin kaksihintajärjestelmän aiheuttavan aikamoista porua ja ihmetystä Suomessa, mutta jos haluaisin yrittäjänä profiloitua nimenomaan ToGo-kahvipaikaksi, hintaa voisi alentaa. Henk.koht. en kuitenkaan halua lisätä kertakäyttöastioiden kulutusta vaan paremminkin edistää slowfood/drink -kulttuuria.
Paikallinen ylioppilaslehti kävi tekemässä kyselyn muutamissa kahviloissa koskien oman (termos)mukin käyttöä. Joku ketjukahvila ei ollut suostunut myymään toimittajan omaan termosmukiin kahvia, kunnes äkkäsivät, että voivat lätkäistä mukin kylkeen mainostarransa! Itse myyn samalla hinnalla omaan mukiin, kuppikoko huomioiden. Tietty joku "oma muki -20%" -tarjous vois olla ok.