Sain itsekin tutustua Starbucksin tarjontaan, kun sain maisteltavakseni paketillisen heidän kahviaan.
Kyseessä on "Kenya" niminen tuotos - jota en laskisi SO:ksi, sillä taitaa olla Pauligia vastaavasti sekoitus useasta Kenialaisesta.
Paketti lupaa paljon: "Geography is a flavour.
TM Africa/Arabia: Rich, complex flavour with exotic fruit and floral notes" (heillä siis ihan oikeasti tavaramerkki tuohon alkupään lausahdukseen
). Lisäksi löytyy myös (ilmeisesti) itse kyseisen paketin kahvia kuvaava lause "Tangy Citrus Flavours".
Paahtoaste on "Bold" skaalalla "Mild, Medium, Bold, Extra Bold". Olin aiemmin törmännyt termiin "Charbucks" ja enää en ihmettele, ks. kuva alla. Verrokkina oikealla Squaremilen Capao SO espressopapua. Extra Bold voi olla "elämys"...
Kyseessä on siis ilmeisesti "yleispapu", koska paketin perusteella sitä pitäisi voida käyttää niin automaatissa, suodatinkeittimessä kuin pressossakin. Testasin tuota suodattimella (käsin) ja mausta voisi todeta lähinnä että "sieluton". Kyllä tätä irvistämättä juo (ei siis missään nimessä "pahaa"), mutta maku koostuu lähinnä tuhka-aromeista, kokonaisuuden ollessa yllättävän pehmeä (makeus karamellisoituneen puolella). Ainoana selkeänä miinuksena outo "petrolimainen" aromi joka tuoksahtaa välillä nenässä - johtunee paahtoasteesta. Jos pitää kahvistaan runsaan maidon kera, niin tästä saa varmasti presson kautta sellaisen "ranskalaistyyppisen" maitokahvikokemuksen karikatyyrin.
Mutta tuo "Tangy Citrus Flavours" on suoraansanoen aikamoista hevonkukkua.
Otetaan tämä kahvi kuitenkin haasteena ja kokeillaan seuraavaksi espressokonetta ja ristrettoa - sekä "tiukkana" (hitaasti uuttaen) että "lyhyenä" (napataan vain alkuosa normaalishotista) versiona. Uskotaan vielä näin joulunajan läheisyydessä, että jokaisesta löytyy sieltä sisältä jotain hyvää...