Tupla kannattaa tehdä cappuccinokuppiin, maistuu paljon paremmalta niin. syytä tähän en osaa kyllä sanoa Ehkä suurempi suuaukko tuo kahvin tuoksut paremmin esiin ja sitä kautta makuaistimuskin on parempi.
Johtuisiko kupin reunasta ja siitä, miten kahvi valuu suuhun? Itse olen ainakin viskihommissa huomannut sillä olevan paljon vaikutusta. Ohutreunainen ja aukeava on hyvä malli. Paksureunainen espressokuppi taas huono: valuu suoraan kurkkuun, kulkematta makunystyröiden kautta.
Mielestäni yleisin syy vinoon valumaan on joko koneen/grupon kallistumassa taikka sitten itse nokan rakenteessa. Tamppauksella tms. en oikein usko olevan suurta vaikutusta - tai jos tuota kahva/koururakennetta tarkastelen niin en äkkisiltään oikein näe miten se voisi vaikuttaa?
Näin minustakin, koska yhden reiän kautta se kulkee sinne kouruun. Kone voi olla vinossa tai gruppo voi asennettu vinoon, tai sitten itse kouru voi olla vino.
Laitetaan loppuun vielä "perhepotretti". Vasemmalta: "nimetön" sinkkunokka mallia suora, Izzon tupla, Quickmillin tupla, "geneerinen" tupla ja Quickmillin sinkku. Tuo Izzon tupla on sen verran pieni, että sillä saa tuplan valutettua helposti yhteen pieneen kuppiin.
Voiko Quickmillin tuplan ruuvin avulla säätää valumaa, eli kompensoida muita vinoumia? Olen tuollaista koittanut etsiä, mutta en ole kyllä mistään löytänyt myynnissä olevan.