Totta joka sana.
Itselle on nyt kehittynyt sellainen tapa, että jauhan Rockyllä pieneen muovikuppiin, jossa sitten vatkaan purut tuolla pienellä kalanperkaushaarukalla. Tasoittelu haarukalla sihtiin, pieni kopautus, jolloin pinta onkin jo tasan. Sitten tamppaan kohtuuvoimalla, käsi suoraan nupin päällä.
Ihan leuhkimatta voin sanoa, että 95% onnistuu ja jos ei, on väärä jauhokarkeus ja uutto on yleensä liian nopea.
Tuo muovikuppi painaa tasan 10g ja punnitsen siihen useimmiten pavut ensin siten, että kun vaaka (Soenhle, 1g tarkkuus) näyttää 22g (12g netto), lisään vielä 4-5 papua. Luulisin, että punnitus on melko tarkkaa näin.
Tilasin kyllä netistä tuollaisen 0,1g puntarinkin, mutta se on pieni ja hankala. Näyttää sikstoisekseen eri painoja, kun saksalainen... Ja keitinhän oli Sivia, johon ei 14g mahdu, siihen omaan sihtiinsä siis.
O.K.