Ihanaa, kun vihdoinkin posti taas toimii meillä täällä Espanjassakin...kesällä ei yksikään hasbeanin kahvi löytäny kotiini saakka, hukkasivat kaksi pakettia espanjan päässä...no nyt sai postipoika kenkää kuulemma, ja kas, kahvikin alkoi saapua kotiovelleni oikein kannettuna, ja vieläpä viikonloppuna, nyt jo kahdesti! taas saa hyvää kahvia..
Juotiin kesä paikallisen paahtimon ravintolasekoitusta, jota ostin kilon pakettina lähikuppilasta
Nyt tuli HB:ltä aika mielenkiintoinen kahvi kokeiluun, Guatemala El Bosque Amatitlan Red Bourbon, ja näin ensikokeilujen jälkeen ollaan tykästytty makuun. Aika erikoinen, en oikein osaa kuvailla makua muulla kuin hedelmäinen ja makea yhtäaikaa, ja jotain mitä en osaa nimetä.. Yleisesti ottaen meillä suosikiksi ovat tulleet aasialaiset pavut tummalla, öljyisellä paahdolla, ja siksi yllätyin positiivisesti tästä kahvista. Vaikka hapokkuutta löytyy, se tasapainoilee mukavasti tuon makean hedelmäisyyden kanssa, ja ei ole lainkaan häiritsevä, huomattavan aromikas verrattuna vakkariimme, Toraja kalosiin. Onko muilla kokemuksia tästä pavusta?
Toinen, mitä pitkästä aikaa tilasin, oli tuo brasilian Fazenda cachoeira bourbon, mutta en tahdo saada siitä onnistumaan, liekö vaaleahko paahto sitten siihen osasyy. Ihan ok pehmeä espresso, mutta jotenkin liiankin ympäripyöreä maku, ja tuntui että makeus peitti muut maut allensa. Tosin, en ole saanut uuttoa siitä vielä kohdilleen, joten kokeilut jatkunee ja mieli voi muuttua.