Moi kaikille,
Esittäytymispalstaa ei täällä näytä olevan niin laitan muutaman rivin tänne.
Aikanaan tuli tilattua useinkin hasbeanilta ja nyt pitkästä aikaa aloin taas silmäillä aiheeseen liittyviä sivuja ja verkkokauppoja. (on muuten 10 vuodessa näköjään hinnat lähteneet aivan lapasesta kahvimaailmassa). Kahvia menee tasaisesti 2 muumimukillista joka aamu, muuten ei tule juotua käytännössä lainkaan. Useamman vuoden ollaan kotona käytetty pelkästään pressopannua ja tummia tai hyvin tummia markettikahveja. Löfsbergejä ja Nordquisteja pääasiassa.
Nyt hankittiin heräteostoksena kahvimylly ja ensimmäiset kokeilut on tehty. Wilfan wscg-2:lla joutui aika lailla hakemaan sopivaa karkeutta, "french press" -asetuksilla tulee aivan liian rajua kamaa. Vasta aeropress -asteikolta alkoi löytyä mielestäni sopiva, kaupan kahvia vastaava karkeus. Lieneekö sitten wilfan ominaisuus tuo.
Tilasin kokeeksi kolme parempaa papua
https://www.turunkahvipaahtimo.fi/product/273/loppuvuoden-kolme-kovinta-kahvia ja näistä on pari pannullista valmistettu jo. Epähuomiossa valitsin pelkkiä vaaleita paahtoja ja vaikka ovatkin olevinaan erinomaisen hyviä ja
eksklusiivisia, vaatii näköjään melkoisesti totuttelua tummapaahtoon tottumisen jälkeen. Kippasinkin ekat pavut takaisin pussiin myllyn säiliöstä ja taidan hakea tummaa markettipapua siksi aikaa että saan tuntuman myllyn ja presson yhteistoimintaan.
Mistäs ja mitä parempaa tummaa papua sitten seuraavaksi? Inkapaahtimoa tuossa jo katselin...