Kyllä, niin se on että ei sovi painekahva hifistelyyn.
Tosiaankin täytyy sanoa, että on niissä (painekahvoissa) hyväkin puolensa: Olen kyläilemässä maaseudulla tallirenkinä muutaman päivän.
Tuskani oli melkoinen, kun tiesin, että täällä on tyytyminen Cafe Roma Cremissimo Ariete -keittimellä tuotettuun juomaan.
Se on sellainen ruskea muovihärdelli, mylly toisessa reunassa ja keitin toisessa.
Kävin sitten kirkonkylällä Lidlissä ja ostin sekä parjattuja Crema, että vähempi parjattuja Espressopapuja.
Siitä vaan myllyyn, jauhatusasteella ei mitään väliä? Tamppausta ei tarvita, pikku silittely riittää. Kuppiin tuottuu kahvia, jossa on valkeahko vaahto pinnassa... Kyllä tuota kahvia silti paljon mieluummin juo, kun vaihtoehtona olevaa kultamokkaa suodatinkeittimellä valmistettuna.
Odotan innolla pääseväni huomenna kokeilemaan, miltä nuo Lidlin kahvit OIKEASTI maistuvat. Pelkona on, että ne joutuu laittamaan biojätteeseen, kun kaupungissa ei ole oikeaa kompostia, niinkun täällä landella.
Täällä siis juodaan kahvia ja kotona sitä ensin VALMISTETAAN ja sitten juodaan nautiskellen, jos kaikki elmentit osuu kohdilleen.
Keittimiä ja keittäjiä on moneen lähtöön.
Niin, ja vielä niistä Lidlin kahveista se, että pussin päällä onkin maininta, jotta sopivat kaikkiin automaatteihin, jotka pavuista valmistavat. Se onkin varmaan ihan totta. Itsellä ei ole kokemusta automaatista, mutta eikös ne ole juurikin painekahvasysteemiin perustuvia? Ainakaan en osaa kuvitella automaatin tamppaavan kakkua kovaksi...
O.K.