Olen opiskelija eikä ole varaa vielä satojen eurojen espressokoneisiin, joten olen tähän mennessä käyttänyt MoccaMasteria, pressopannua ja nyt MokaPotia.
Pressopannun kahvista tuli niin pahat närästykset ja mahavaivat, että jätin sen käytön viikon kokeilun jälkeen.
Minulla on kaksi Bialettin MokaPotia : 6 kupin Venus
http://www.bialetti.it/it/catalogue/scheda.asp?id_cat=59, jonka ostin tyhmänä asiasta mitään tietämättä Prismasta ja kun tajusin, että keitän ihan turhaan aina 6 kupillista hommasin pienemmän 2 kupin Kitty Goldin
http://www.bialetti.it/it/catalogue/scheda.asp?id_cat=55.
Pavut jauhan C.O.:n käsimyllyllä ja käytän lähdevettä.
Olen keittänyt tuon yo. videon mukaisesti ja mielestäni tuolla tavalla tehtynä MokaPotilla tulee parempaa kahvia kuin esim. koulun espressoautomaatin espresso; molemmissa siis Pauligin espresso-pavuista jauhettua purua (ja kehtaavat vielä pyytää 1,70 € siitä espressosta per kuppi). Myös oma MoccaMaster meni kaappiin säilytykseen vieraita varten MokaPotin tultua taloon.
Sen olen huomannut, että isommasta MokaPotista saa esikeiton jälken pirun kitkerää kahvia jos pitää levyä 6/6:lla, mutta pienemmästä ei. Lisäksi isommasta saa ihan kelpo kahvia, vaikkei esikeitä vettä ja antaa vaan olla 4/6:lla alusta asti. Sen sijaan pienemmällä pannulla kahvi on varmaan vain 50-60 asteista, kun antaa levyn olla alusta asti 4/6:lla. Tuo esikeitto lienee syytä tehdä, koska 4/6:lla alusta asti pitäen (tämä on käsittääksi lähellä Pauligin MokaPot-ohjetta) kahvi alkaa tuoksumaan jo paljon ennen kuin mitään on tullut keittimeen, joten jotain makuja varmaan häviää.
Siis oman maun mukaan pitää hieman keittimestä riippuen hakea tuota "oikeaa" tapaa valmistaa mokaa.
Eri kahvilaatuja en ole vielä paljoa päässyt testailemaan. Illy, SegaFredo (vai mikä lie se nyt olikaan) ja Pauligin espressopavut olen kokeillut. SegaFredo oli näistä huonoin ja siinä oli mielestäni eniten kofeiinia.
Ehkäpä joskus tulevaisuudessa on hommattuna joku öky-mylly ja -espressokeitin, mutta niitä odotellassa pidän oman kahviseremonian näin.