Rekisteröidyin foorumille aikeissa aloittaa hyvin samanlainen ketju, mutta cappulatte ehti ensin.
Ostin myös Gigantin alesta kyseisen DeLonghin vekottimen, ja kahvihetkien taso on kyllä sen myötä harpannut roiman askelen ylöspäin.
"Parempi" kahvi on kiinnostanut jo jonkun aikaa, ja keittiöstä löytyy valmiiksi Bodum Bistro -mylly (ei se pikkusirkkeli vaan se "oikea" mylly) jolla on jauhettu pääasiassa markettikahvia ja joskus vähän parempiakin kahveja moccamasteriin.
Nyt vajaan kuukauden jälkeen on kuitenkin alkanut jo kaipuu parempaan, ja sitä varten tarvitsen uuden myllyn sekä espressokoneen.
Ymmärrykseni mukaan Gaggia Classicista tai Rancilio Silviasta saisi hyvän "ensimmäisen koneen", jolla voisi harjoitella espresson tekemistä.
Riittävätkö nuo koneet kuinka pitkälle?
Mylly onkin sitten vaikeampi. Vaihtoehtoja on katseltu, ja hintaluokkaa yritetty haarukoida, mutta tuntuu että aina jostain saa tinkiä ja isollakaan investoinnilla ei välttämättä saa lopulta hyvää.
- Baratza Sette 270 on varmaan pienimpiä kompromisseja hintaa lukuunottamatta, mutta sitä ei saa ainakaan vielä Suomesta. (?)
- Mahlkönig Variota eivät kai suosittele espressokäyttöön lainkaan.
- Rancilio Rockysta sanovat, että parempiakin löytyy.
- Mazzer Ministä olen nähnyt lähinnä positiivista, mutta sitäkään ei kai Suomesta saa.
Kiinnostaisi kuulla jotain mielipiteitä myllyistä. Ensisijaisesti haluaisin ostaa sellaisen Suomesta.
Nykyinen Bodum ei jauha läheskään espressoa, mutta painesihtiin karkeus riittänee, vaikka tulinkin huomanneeksi selkeän makueron testatessa suhteellisen tuoreeltaan valmiiksi jauhetulla espressolla ja samasta pavusta itsejauhamalla, toki hienomman jauhatuksen eduksi.
Kokonaisbudjetti kuten aikataulukin seuraavaan askeleeseen on kohtuullisen löysä, käytetyistä vehkeistä olisin valmis pulittamaan ehkä sen 500, mutta jos uutta ostan niin saa olla tuhannenkin kieppeillä.