jotain vikaa on suomalaisessa kahvilakulttuurissa, jos kotilaitteilla amatööri saa yleensä parempaa kahvia kuin kahvilassa ammattilaisen pro-laitteilla valmistamana.
Ongelma on siinä, että monikaan kahvilassakävijä ei ymmärrä sitä paikoitellen käsittämättömän huonoa hinta/laatusuhdetta jolla he sen "erikoiskahvinsa" ostavat. Toivottavasti jossain vaiheessa alkaa kysyntä vaikuttaa tarjontaan...
Ja tuosta kahvilakulttuurista... tekisi mieli heittää hypoteesi että Suomessa oli vielä 80 luvun lopulla hieno "kuppilakulttuuri", jossa sai sitä ihan tavallista suodatinkahvia pullalla kohtuuhintaisesti (laatu nyt ei välttämättä ollut mitään huimaa, mutta ei siis ollut hintakaan). Sitten jotenkin tuossa 90 luvun aikana tänne lanseerattiin tämä "erikoiskahvikulttuuri". Itse sen kahvin laatu ei oikeasti parantunut (jopa huononi) - sitä vaan lantrattiin runsaalla maidolla ja ripoteltiin pinnalle kanelia/sotkettiin jotain suklaatuotetta sekaan. Samalla kiskottiin hinnat tälle tuotteelle niin ylös kuin kehdattiin (jonka mukana nousi se kuppilan suodatinkahvinkin). Jotenkin tämä koko malli saatiin sitten myytyä sille "sinisilmäiselle suomalaiselle" ilman pahempaa vastarintaa tämän etsiessään itselleen uutta "eurooppalaista identiteettiä" Neuvostoliiton mentyä nurin. :roll:
Voi kun olisi vaikka Patakakkosessa se kokki Kolmonen joskus 80 -luvulla opastanut kalakukonteon yhteydessä ihmisiä
tuoreen kahvin pariin vaikka paahdellessaan papuja nuotiolla rännärin kera - silloin saattaisi tuo espresso (ja kahvi muutenkin) olla useammassa kuppilassa hieman makoisampaa...