Itse tilasin aikoinaan
Caffi:lta . Näyttää olevan uudistuneet sivut heillä ja myynnissä enemmänkin kampetta.
Omaan AEG:hen sopi kivutta Soliksen vastaava, jonka ulkohalkaisija on 53mm. Itselläni paineistamaton filtteri ja mylly olivat ensimmäinen askel kohti parempaa kahvia, eli suosittelen ehdottomasti oikean filtterin hommaamista. Ja jos et ole jo tehnyt, niin pura portafiltteri nakukahvaksi. Näin pääset viilaamaan tekniikkaasi ja tulet huomaamaan eron kupissa.
Itselläni toimii parhaiten tällainen rituaali: lämmitä konetta niin, että termoblokki aktivoituu päälle ainakin kolmesti. Kiertoa voit nopeuttaa siten, että lasket kuppiin vettä vain vähän kerrallaan niin kauan kunnes lämmöt menevät päälle. Seuraavaksi portafiltterin kuivaus ja papujen jauhatus. Itselläni toimii parhaiten tuplafiltterissä 2 tasamitallista papuja (~14g). Jauhan suoraan kahvaan ja koputtelen jauhatuksen ohessa puruja tiiviimmäksi samalla hajottaen suurimmat paakut. Tamppaukseen ei tarvi kovinkaan käyttää voimaa, sillä itsellä se ainakin aiheuttaa vain kanavoitumista.
Tamppaamisen hoidan McGyvermäisesti maustepurkilla siten, että pienillä kiertoliikkeillä ja samalla hieman painaen (sormivoima riittää!) kierrän koria ympäri. Kahva kiinni koneeseen ja eikun uuttoa seuraamaan. Uuttoa voit testailla aloittamalla vaikka välittömästi tai ajoittamalla termoblokin kierron loppuun (pitäen tietenkin huolen siitä, että kahva/sihti eivät kovin kerkeä viiletä). Näillä eväillä saan joskus aika hyvääkin aikaiseksi, tuloksen ollessa useimmiten ihan ookoo.
Menestystä:)