Ostin syksyllä La Pavonin ensimmäiseksi espressokoneekseni. Olin niin mieltynyt koneen yksinkertaiseen konseptiin, ulkonäköön ja pitkäikäisyyteen, etten edes vakavasti harkinnut muita vaihtoehtoja.
Ensimmäiset kupilliset olivat todella kamalia millä tahansa standardeilla arvioituina. Parin viikon jälkeen alkoi tulla satunnaisia osumia, ja nyt muutaman kuukauden jälkeen laatu on jotain keskinkertaisesta erinomaiseen, vähän päivästä riippuen. Olin varautunut vielä suurempaan turhautumiseen koneen kanssa, joten opettelu on ollut yllättävänkin mukavaa. Tasalaatuisuus vaatii kyllä paljon harjoittelua, mutta on oletettavasti jousitoimisella koneella helpompaa. Maidon vaahdotus La Pavonilla on tosiaan varsin haasteellista ja otti todella pitkän ajan ennen kuin sain edes kelvollisia onnistumisia. Olen harkinnut tilaavani sellaisen yksireikäisen suuttimen höyryputkeen, mutten ole vielä saanut aikaiseksi.
Myllyksi valitsin Rockyn, joka on ollut muuten hyvä, mutta portaaton säätö voisi hieman helpottaa tällaisen nirson koneen kanssa. Helppo on tietysti syyttää myllyä eikä vipukahvan toista päätä
Teen yleensä 2 kahvia aamuisin ja myöhemmin päivällä 1-2 lisää. Tällaisessa käytössä olen ollut varsin tyytyväinen La Pavoniin, isompien vierasjoukkojen kanssa on parempi kaivaa presso- tai mutteripannu esiin. Mutta kahta en vaihda, toinen on Pavoni ja toinen on sitten jotain ihan muuta