Koska cuppingia varten on yleensä ottaen hyvä käyttää vaaleampipaahtoista tavaraa, tulisi kahvien olla suodatinta/pressoa silmälläpitäen paahdettua (ideaali olisi tietysti cuppingia varten). Tällöin kahvin laatu ei mielestäni kahdessa viikossa pahasti heikkene (kun ovat tuorepaahdettuja) ja ainakin itse olen saanut menestyksellisesti cuppailtua 3x350g pussit ja sitten juotua ne pois ajallaan (tosin suodatinkahvinkulutus on melkein suurempaa kuin espresson) - tuo vastaisi siis suunnilleen 4x250g erää.
Kahveihin kannattaa tosiaan varata toisistaan jonkinverran poikkeavia tapauksia - mutta ei välttämättä eri mantereilta - varsinkin afrikasta löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja. Kovin erilaisissa (eri mantereiden) kahveissa voi olla vaarana liiallinen erilaisuus - toki ne maistaa erilaisiksi, mutta sitten voi olla hankala erotella/verrata noiden ominaisuuksia kun niillä ei ole välttämättä oikein mitään yhteistä referenssitekijää. Tällöin cupping ei anna (mielestäni) oikein mitään lisäarvoa normaaliin juomiseen.
Mutta tuo useamman henkilön kimppa on oikein hyvä ajatus, sillä tällöin siihen pöytään saa myös henkilöitä joiden kanssa vaihtaa ajatuksia ja isompaa kirjoa kahvien suhteen.
Tuota cupping sanaa olen miettinyt kanssa itsekin ja tullut melkein siihen tulokseen että antaisin olla sellaisenaan - onhan "kokkimaailmassa":kin käytössä kosolti vastaavia vieraskielisiä termejä. Kuppaus on mielestäni huono vaihtoehto - tulee mieleen veri ja sarvet...
Muista hankkia myös oikeanlainen rekvisiitta
: (näistä tosin on oikeastikin hyötyä)