Hei. Onko täällä hienolla palstalla jossain "kädestä pitäen" -tyyliset espresso / maidonvaahdotusohjeet, jossa perusideana on, että edetään vaihe vaiheelta ja jokainen erikoistermi ja vaihe
myös selitetään.
Täältä löytyy ok kysymyksiä ja vastauksia, mutta muutaman viestin jälkeen ollaan taas sivupolulla.
Siis lämmityksestä kuppiin: espresso ja sama vielä maidonvaahdotusosiolla cappuccinoon ja latteen.
Jos tällainen jo on, niin linkki kiitos!
Varmaan kaikki keittimet ovat erilaisia, mutta samoin ohjeet voi ehkä yleistää. Oire - ratkaisupareista voi olla hyötyä monelle.
Minusta keittimen ohje ei vaan ole tarpeeksi selkeä.
Mylly on Krupsin Gvx, keitin Ascaso basic... cremaa ei tule / maito vaahdottuu, mutta siitä ei tule samanlaista tasaista, vaahtoista maitoa kuin kaffiloissa parhaimmillaan, vaan kahvin seassa olevaa kuumaa maitoa ja kahvijuoman pinnalla olevaa vaahtomöhnää.
Jauhamiseen ja tamppaamiseenkin voi antaa vinkkejä: kokeilin hyvällä pavulla ja hienoimmalla jauhatuksella. Ascaso ei tuntunut jaksavan painaa vettä läpi, jonka se teki hyvin alussa kokeilemallani pirkka-espressolla (ihan vaan, että saisin aseotteet kuntoon)
Onko syynä tamppausvoima, jauhatuksen hienous, täyttöaste vai mikä?
edittejä kirjoitusasuun...