Kyllä tuollaisella Krupsillakin ihan ok essot keittää, kunhan tietää mitä ja miten sinne jauhaa. Siinä on kuitenkin vakiopaine ja kohtuu hyvä lämpötila, jos vain saa jauhatuksen sopivaksi tuoreella pavulla. Itse löysin vastaavan kuin nuo Krupsin ja AEG:n keittimet ovat kirpputorilta 5€ ja tekee hintaisekseen hyvää juomaa.
Itselläni on La Pavoni Professional, jonka ostin saksan Ebaysta 245€. Kone oli lähes uuden veroinen ja tekee todella loistavaa espressoa, mutta on hankalahko opetella "tuntemaan". Keitin on mielettömän upean näköinen laite ja siitä saa melkein loppuelämäkseen hyvän keittimen. Kannattaa katsella ebayn tarjontaa ja välttää niitä huonokuntoisia, jos tämä keitin kiinnostaa. La Pavonin kanssa ei pärjää Ohlssonin käsimyllyllä. Sen verran on tarkka jauhatuksen suhteen ja jos ostaa valmiiksi jauhettuna, niin tuskin osuu karkeus kohdilleen. Toki voi ostaa myös myllyn tuolta ebaysta ja joskus näkeekin myytävän settiä jossa on sekä pavonin keitin ja mylly, jonka voi hyvällä onnella saada tuohon 300€ pintaan.
Ehdoton nousu makuelämyksissä ylöspäin on tuoreiden ja oikein paahdettujen papujen osto, hyvällä myllyllä jauhatus ja sen jälkeen oikean uuttoajan ja lämpötilan kohdalleen saaminen. Koska La Pavonin vipukeittimet ovat manuaalisia on esim.lämpötilan säätö mahdotonta, ilman isompaa koneen purkua(mikä on mielestäni koneen ainoa iso miinus).
Rockyt ja Silviathan ovat jo legendoja, joten sellaisiakin löytää edullisesti tuolta netistä. Onnea etsintään ja sen "oikean" löytämiseen!
ps. tuo Ohlssonin käsimylly voi onnella olla ihan ok ja voi jopa riittää tuollaisen Krupsin kanssa, mutta ei enää parempien keittimien kanssa.