Hankin juuri Gaccia MDF Grinderin. Keittiöstä löytyy Gaccia Classic. Vihdoinkin onnistuu täydellinen espresso.
Koitin melkein 10 eri valmisjauhatusta extrahienosta hienoon ja valumisaika vaihteli muutamasta sekunnista minuuttiin. Täydellistä jauhatusta ei vain löytynyt. Yritin myös jauhaa itse edullisella Krupsin koneella - ja arpapeliähän siitä tuli.
Gaccia MDF karkeudelle neljä - ja tupla tippuuu 24-26 sekuntia. Uskomatonta, kuinka paljon vaikuttaa makuun. Jauhoin samoja papuja halvalla grinderilla ja kahvi oli kitkerää ja vetistä.
Löysin koneen täältä:
http://www.espressocoffeeshop.com/store/gaggia_mdf_black.htmlToimitus kesti melkein viikon mutta kaikki eipä ollut kallista. Kone maksoi 140,83e (verolla 169e). Samalla tilasin vaahdotusastian maidolle (10e) ja Moka Premiumia kilon (12,50).
Mukana piti tulla:
"Purchase a Gaggia Espresso Machine today and receive 1 Bag Of Our Special wood-fire roasted blend of coffee beans FREE!"
Tuota ei ollut paketissa, joten soitin Italiaan. Kauppias puhui ok englantia - ja lupasi lähettää paketin heti perässä. Loistavaa palvelua.
Nyt vaan pitäisi opetella kunnolla grinderin annostelijan käyttö. Onko ideana, että annetaan koneen jauhaa tietyn aikaa... minkä jälkeen arvataan, että nyt voisi lokero olla täynnä ja napsautetaan vipua. Sitten odotetaan seuraavan lokeron täyttymistä jne. Tuntuu aika hankalalta.
Mutta samapa tuo. Vihdoinkin saan täydellistä espressoa.