Baristamestarin neuvojen perusteella hän hyvin ystävällisesti opasti meidät Raatihuoneentorilta Balthasar-tekstisen holvikaaren alta alkavalle Saiakangi-kadulle, josta kuulemma saisi hyvää kahvia.
Sieltä valitsimme sen, joka ei kuulunut Kehrwieder-kahvilaketjuun (jonka toisesta toimipisteestä olin saanut hieman heikonlaista kahvia aiemmin) vaan Saiakangi Kohvik -nimisen paikan. Tiskiltä kun paistoi ulos La Marzoccon keitin. Negatiivinen yllätys oli, että käyttivät siellä Pauligin papuja. Barista sen sijaan osasi ottaa niistä kaiken mahdollisen irti. En ole koskaan saanut Pauligin pavuista niin hyvää espressoa. Veljeni cappaa koristi tyylipuhdas rosetta, mikä kertoo jos ei nyt muusta niin asialle omistautumisesta ja siitä että aika monta tekijää on kahviannoksessa kohdallaan että sellaisen saa aikaiseksi.
Tänään raatihuoneella espressohammasta kolottaen, tein haun foorumille "Tallinna", ja sain tämän auki.
Vaikka Markuksen viestistä on aikaa, niin ei se vanha kaupunki niin paljoa ollut muuttunut, etteikö tuota Balthasar holvikaarta löytynyt.
Sen takaa Saiakang Café, jossa pari pöytää ulkona, sisällä enempi. Jäätiin pihalle, ja tilasin espresson siihen (sekä lasin vettä ja leivoksen).
Kysyin mitä papua he käyttävät, ja pienen kielimuuriprobleeman jälkeen mulle tuotiin Musettipapua kilon pussi näytille, fairtrade pussi.
Tarjoilu toimi näppärästi ulos ja espresso maksoi 2,10e ja muiden ostosten kanssa laskua tuli 4e jotain.
Suhtauduin hieman varovaisesti siihen mitä tuleman pitäisi, mutta turhaan. Shotti oli oikein hyvä omaan suuhun, tummahko, tuhti body, pähkinää olin maistavinani.
Hyvä et on tämä foorumi, sain suunnan siihen ihan vierelle mistä tein haun.