Kiitos, melkoisen mielenkiintoinen video. En ole ennemmin nähnyt.
Näistä samoista asioista toki on jo keskusteltu maalimalla jo ainakin parin vuoden verran (esim Home-barista.com).
Perger ja Kaminsky etunenässä (ja näköjään myös Wendelboe), mutta on syytä huomioida että kaikki tässä maailmassa eivät ole heidän kanssaan samaa mieltä. Itse toki huomaan komppaavani vesseleitä suuressa määrin, mutta silti yritän pitää mielessä, että kahvi on makuasia. Jokainen on oman makukäsityksensä suhteen aina (no, yleensä, tai ainakin joskus) oikeassa. Skandinaaviassa mitä ilmeisimmin tupataan yleisimmin olemaan samaa mieltä kuin em. kahvipersoonat. Mielestäni hyvä niin.
Kaikki eivät kuitenkaan jaa samaa käsitystä ideaalista espressokahvista ja uuttoprosenttien suorasta vertaavuudesta kahvin erinomaisuuteen. En väitä, että kukaan on väärässä, mutta väitän, että viimeistä sanaa ei ole vielä sanottu...
Lähes olemattoman aasinsillan kautta, tässä linkki Hoffan Nespresso-pohdiskeluihin, joissa on paljon yllättävää uuttoprosenttien tuijottajille:
http://www.jimseven.com/2015/05/21/an-analysis-of-nespresso-part-i/