Noh, Nyt kun olen seuraillut näitä Rockyyn liittyviä kirjoituksia ja lähinnä tätä ongelmapuolta, niin en päässyt irti pinttymästä, että omassanikin voi olla jotakin korjattavaa
Ei kun välysmittojen ja luuppilasien kanssa tähtäilemään tuota kuuluisaa alaterän klappia. No, klappiahan siinä hiukan oli. Sen näkee helposti jokaisella pyörimisnopeudella.
Itse en viitsinyt pohtia ollenkaan tuota ison keskimutterin vaappumista, sehän ei osallistu jauhamistapahtumaan ollenkaan.
Olen ymmärtänyt, että alaterän keskitys olisi ihan absoluuttinen ja sovitus niin tiukka, että epäkeskeiseksi ei terää saisikaan...
Ei piä kutiaan! Terän paikkaa voi siirtää helpolla mihin reunaan tahansa arviolta yli puoli milliä!
Otin siis terän irti ja puhdistin (myös ruuvin reiät) huolella. Nyt ankaraa keskittämistä, joka onnistuu puolikireillä ruuveilla helpohkosti meisselillä keskiötä vasten kääntämällä. Kun terä oli keskellä, tiukkasin ruuvit kunnolla, vuoronperään tiukentaen.
Keskimutterin heilumisesta en siis välittänyt, itse terä ei vippaa nyt yhtään.
Mitä tapahtui uutolle?
Myllyn nollakohta ei paljoakaan muuttunut (-2 -3). Jauhatus samalla asennolla, kun ennen keskittämistä ja Silvia meni miltei tukkoon!!!
Pari naksahdusta löysemmälle ja uuttoaika oli kohdallaan. Sanoisin, että seuraukset olivat osittain verrattavissa VHarryB:n tuloksiin...
Kahviin tuli lisää makua ja crema lisääntyi/tummeni.
Taitaakin olla nyt uskominen entiseen hokemaani, että Italialaiset osaavat valmistaa oikeastaan vain ruokaa ja työkalut voisi ottaa pois.
Tämän perusteella rohkenen olettaa vahvasti, että maailmalla on monia Rockyja, jotka vaatisivat alaterän keskittämisen? (Tirofaux?)
O.K.