Kahvikeskustelu > Kahvin paahtaminen
Paahtolehti
(1/1)
jiitee:
Satuinpa törmäämään Roast Magazine lehden nettisivuille. Sivuilta löytyy ilahduttavasti jokunen lehdissä ollut artikkeli myös sähköisessä muodossa. Vaikka lehti on ilmeisesti tarkoitettu "alan ammattilaisille", niin löytyi sieltä muutama mielenkiintoinen juttu kotipaahtajallekkin. Listaanpa ne tähän:
Ensin pari juttua liittyen paahtamiseen ja joihinkin paahtovirheisiin.
Ruling the Roast
Reflections on roasting fundamentals
Ruling the Roast: Roast Right the First Time
How to prevent inconsistencies, deficiencies and errors
Leaving the Dark Side
The forgotten art of light roasting
Edellisistä kaksi ensimmäistä antoi joitakin hyviä vinkkejä kolmannessa jutussa käsiteltävän vaalean paahtamisen onnistumiseen. Varsinkin tuosta toisesta kannattaa tutustua "internal scorching" käsitteeseen ja sen ehkäisemiseen.
Sitten oli informatiivinen juttu peaberry -pavuista:
For the Love of Peaberry
Double your flavor with these rare delicacies
ja pari artikkelia koskien robustaa:
Ready for Robustas?
What robustas have to offer the specialty coffee industry
RoastBusters
Episode 1: Robusta and Crema
Asiaa kahvisekoitusten tekemisestä ja (sekoitustenkin) kofeiinikontrollista:
Blending the Rules
The art and science of combining coffees
Caffeine Control
Managing the speed of the bean
Lopuksi vielä linkki pdf-muotoisiin Cupping/Evaluation lomakkeisiin.
Teme:
Mielenkiintoinen julkaisu tuo lehti. Itse olen sitä pari kertaa nopeasti selaillut ja vaikka olen samaa mieltä siitä että vaikka se onkin ammattilaisille suunnattu, niin löytyy siitä samalla tavalla hyödyllistä infoa harrastajille kuin esim Barista Magazine:sta barista-tekniikkaan ja kahvialan tapahtumiin liittyen...
Noille nettisivuille en ollutkaan aikaisemmin eksynyt. Kiitos linkeistä :-)
T. Teme
Navigaatio
[0] Viestien etusivu
Siirry pois tekstitilasta