Mulla on kans se ongelma, että säätöväli myllyssä on liian suuri. Nytkin on papu mikä yks pienemmälle säädettäessä menee tukkoon ja taas yks pykälä toiseen suuntaan ja menee läpi kuin vesiputous. Oon ratkaissut tilannetta ajamalla koko päivän kahvitarpeet kerralla ja ajan osan isommalla jauhatuksella ja osa pienemmällä. Luulen, että tekniikkani saa täällä kyllä täys tyrmäyksen, mutta tähän hätään se toimii
Minusta tuo kuulostaa lähinnä siltä, että ko. myllyn tekniset ratkaisut eivät täytä muutoinkaan niitä vaatimuksia, mitä yleisesti odotetaan käyttökelpoiselta kahvimyllyltä. Tai ainakin tuntuisi kovin erikoiselta, että mylly olisi muuten hyvin optimoitu espressojauhatuksen tekoon, mutta säätöportaikko jätetty käyttökelvottomaksi.
Portaallisella säädöllä olevia myllyjä käytetään päivittäin tuhansissa kahviloissa ja kodeissa, niin laadukkaiden espressojuomien kuin tavan kahvienkin valmistuksen yhteydessä. Portaallisuus ei ole yleensä se ongelma, mikäli muut tekijät ovat kunnossa. Minulla on ollut portaatonta - ja portaallista myllyä ja kummassakin tekniikassa on omat hyvät / huonot puolensa. Koskaan en ole kokenut "askelta" liian suureksi, mutta en nykyisin enää mittaa jauhatusmääriäkään milligrammoissa.
Kun valitset myllyä, mieti tarkaan millaiseen käyttöön se olisi ensisijaisesti tulossa. Jos tarve on espressoon, osta espressomylly. Pannu- / pressojauhatus vaatii jo erilaisen myllyn. Jos vaihtelet jatkuvasti espressolaatuja, portaallinen säätö on mielestäni lähtökynnykseltään matalampi, mutta ajan kanssa myös portaattoman kanssa löytää sen oikean "tuntuman" kahvimerkkiä vaihtaessa.
Kokemus opettaa tässäkin. Itse käytän pääasiassa vain yhtä kahvimerkkiä kerrallaan, joten säädöt tulevat nopeasti vakioiduksi. Jos teen kahvini sinkkukorilla, joudun säätämään myllyä kaksi pykälää isommalle verrattuna tuplakoriin. Tämä pätee aika hyvin kahvilaatuun katsomatta.