Eli oma suositukseni kokemuksieni mukaan on: älä koita lidlin halpoja papuja ellet tiedä mitä olet tekemässä
Eipä muutenkaan kannata käyttää mitään muuta kuin tuorepaahtoja - etenkään kunnollisen espressokeittimen (paineistamaton filtteri jne.) kanssa. Ilman tuoreita papuja hommasta vaan ei tule oikein mitään.
Noin muutoinkin, kun laatupavut maksavat Suomessa nykyisellään yleensä noin neljästä kympistä ylöspäin per kilo, niin jaksaa aina huvittaa se ihmisen ikuinen optimismi, josko nyt kuitenkin saisi laatua neljäsosahinnalla...
Eipä silti, ostin kerran itsekin toiveikkaana Bellaromaa joskus lähemmäs kymmenen vuotta sitten. Se osoittautui ihan kelvolliseksi takaisinhuuhtelun jälkeisiin viemärishotteihin. Ei juuri muuhun.
Epäsäännöllisin väliajoin toki pöllähtää ilmoille mielipiteitä, joissa Bellaromiakin joku kehuu. Itse suhtaudun niihin siten, että ne kertovat enemmän mielipiteen esittäjästä kuin itse kahvista.
Tosin makuasiat - niitä on moneen lähtöön. Espressopavun pitää kuitenkin olla tuoretta (alle kaksi viikkoa paahdosta).