halpisKrupsilla.
Minkälaiseen karkeuteen tuo krups pääsee - noin niinkuin hienoimmillaan?
Itselläni päivä alkaa joko kreikkalaisella kahvilla tai cappucinolla, jotka keitän itse. Espresso on liian lyhyt juoma aamulla.
Aamupäivällä saatan juoda puoli kuppia kahvia työpaikalla. Se on yleensä ihan peruskahvia moccamasterilla jonkun työntekijän keittämänä. En pidä erityisesti suodatinkahvista, joten siitä tuo annosmäärä.
Iltapäivästä juon toisen puolikkaan kupin töissä, jos meillä on palaveri jostakin aiheesta. Joskus menemme palaveriin viereiseen kahvilaan, jolloin tilaan espresson. Mutta tämä kahvi saattaa jäädä välistäkin.
Kotona keitän sinkku- tai tuplashotin alkuillasta. Joskus lorautan sekaan sambucaa. Tämä on korvannut kreikkalaisen kahvin, jonka keittelin aina ennen espressokeittimen hankintaa.
Kahvin paahtamista harrastin aikaisemmin miltei viikottain. Nyt kun ei ole tullut papuja osteltua, ei ole tullut paahdeltua. Mutta olisi taas aika tilailla papuja. Tällä sivustolla piipahdan miltei päivittäin, joten se on laskettava hommaan kuluvaan aikaan.
Vapaapäivinä töiden päiväkahvin saattaa korvata isompi annos jotakin erikoiskahvia, jos olen sellaista kahvikaupasta hommannut. Se keitetään joko mutterilla tai pressopannulla riippuen kahvista. Valitettavasti paikallinen kahvikauppa ei saa tarpeeksi hienoa jauhatusta espressokeittimelle.