Huuhtelulla nimenomaan saat uuttolämpöä säädettyä. Eli jos tuntuu maussa kitkeryyttä niin uuttolämpöä voi yrittää huuhtoa alemmaksi.
Onko jollakulla mittausdataa tms. tuntumaa paljonko hx-keittimen lämpötiloja saa "säädettyä" tosiasiassa huuhtelemalla?
Yli kiehumispisteen kuumenneen veden havainnointi on toki helppoa, mutta mites siitä eteenpäin?
Itselläni on NS Oscarin kanssa syntynyt havainto, että lämpöjä riittää, kun taas VBM Domobar Jr DB:n lämmöt saa hyvinkin alas (tai ylös), kun säädetään vain boilerin termaria. Kuinka viileäksi lämmennyt Hx siis pitäisi saada huuhtelemalla? (Tähän voisi kai vääntää matemaattisen arvion, mutta uuttoboilerit ja lämmitysvastuksineen taitanee olla sen verran isoja, että eivät kyykkää, ja vastaavasti veden virtaama ei ole kovin iso).