Elikkäs tilauksessa olivat nuo uudet kolumbialaiset Gaitania ja San Antonio, sekä vanha tuttu Honduras Finca Santa Marta Lot 237. Näistä pahin pommi tuntuu olevan tuo hondurasilainen, joka on kyllä aromeiltaan ja maultaan todella hyytynyt, ei oikein tahdo sytyttää millään lailla. Aeropressissä nuo kolumbialaiset alkoivat toimimaan paremmin ja niistä tuntuisi löytyvän jonkin verran niitä vivahteita mitä luvataankin. Molemmissa on kyllä mukavasti runkoa ja San Antoniossa kirkkaampi hapokkuus. Espressossa en ole näitä oikein saanut toimimaan, jostain syystä nämä HasBeanin kahvit tuntuvat vaativan kovin hienon jauhatuksen ja Anfimistani loppuu säädöt kesken (shotit ovat siis vähän sinnepäin). Jos paahtojen värejä tutkailen, niin ovat jossain ekan ja tokan raksun välissä, San Antonio hitusen tummempi kuin muut.
Mielenkiintoista.
Tuon Finca Santa Marta Lot 237 -raakapavun paahtoohje on juuri ennen toista raksua, ja siihen paahdettuna toimii minusta suht hyvin, vaikka itse ehkä tykkään paremmin kun paahdon pysäyttää vasta kun raksut on jo hieman käynnissä. Full City vs. Full City +. Nyt kun tarkemmin ajattelen, niin on noissa vähän sitä, että omaan makuun toimii paremmin ihan inan verran tummempana. Esimerkiksi Kenya AA mukui on ohjeistettu paahtamaan just ekan raksun loppuun, mutta semmoisena se on pikkuisen ruohoinen. Puolisen minuuttia pidemmälle Genelläni, City vs. City+, ja maku on täyteläisempi. Erinomainen suodatinkahvi minusta. Mutta ei kyse ole minusta mitenkään radikaaleista eroista, pienestä hienosäädöstä vain.
Ehkä mä olen vain parempi paahtaja kuin HB:n kaverit...