Kahvipussukan idea on säilyttää hiilidioksidi kahvin ympärillä jolloin kahvi säilyy parempana pidempään
Edelleen väitän, että idea on pitää ilma (happi) ulkopuolella ja samalla päästää liika paine ulos.
On täysin yhdentekevää, onko pavun ympärillä hiilidioksidia vai jotain muuta inerttiä kaasua, tai vaikka ei olisi mitään. Viimeinen vaihtoehto on kehno, koska on vaikea saada pavun ympärys tyhjäksi ilman alipainetta.
Olen ymmärtänyt, että alipaineen ongelma on siinä, että se "imee" hiilidioksidia pois pavusta, ja siinä vaiheessa kun papu palautuu normaalipaineeseen, paine pavun sisäpuolella tasaantuu myös normaalipaineeseen, jolloin papu imee itseensä ympäröivää kaasua, siis ilmaa. Ja näin papu hapettuu sisuskalujaan myöten. Vähän kuin tyhjiöpakkaisi kuivan pesusienen ja avaisi pakkauksen veden alla.