Ohjehan koskee nimenomaan valurautapannun käsittelyä. Nyt tarjotaan "oikeana" öljynä pellavansiemenöljyä. Aiemmin on ehdoteltu suolatonta sian ihraa ja milloin mitäkin. Eikä tuo pellavaöljyn autuus ole mitenkään sen "tieteellisemmin" tuossa artikkelissa esitetty. Olen itse olettanut, että valurauta huokoisena materiaalina saturoi itsensä sillä rasvalla, mitä paistaessa käytetään. Siten se "rasvapoltossa" käytettävä öljy on vain osa mustan pannun sisäänajoa ja käyttöä. Asian huomaa käytössä. Musta pannu paranee joka käytön jälkeen. Joskus se kannattaa skrabata puhtaaksi ja rasvapolttaa uudestaan - ja niin alkaa uusi sykli. Näinhän tuo rouvakin oli artikkelissaan tehnyt. Hänen vanha pannunsa oli sekä kulunut että pinttynyt.
Peltipannun (hiiliteräs) rasvapolttoon sopivat varmaankin samat periaatteet, kuin valurautapannuun, vaikka materiaali ei niin huokoista olekaan. Ja mitä siihen kanaan tulee, niin eihän muovipannulla voi paistaa, sillä voi vain "kypsentää".