Onko jotain erityistä syytä siihen, miksi uuttoaikaa ei kannattaisi korjata tiukemmalla jauhatuksella, ja/tai isommalla annostuksella?
Yleensä niistä lähdetään liikkeelle. Toki jos kahvi maistuu hyvälle, niin miksi muuttaa asioita? Jos haluna on kokeilla asioita, niin sitten antaa mennä vaan, koska ainahan paineet saa nostettua takaisin aiemmalle tasolle, jos vaikutus ei ole toivottu.
Vipukoneissa paineet liikkuvat usein jossain 5-6 barin tienoilla, joskus alempanakin. Oma jouseton Caravelini tuskin ainakaan sitä yläpäätä kolkuttelee ja sen tuottama espresso on kerrassaan oivallista. Jokunen hetki sitten tuntui olevan maailmalla muodikasta tiputtaa myös pumppukoneiden paineita lähemmäs vipulaitteita.
Omassa Cellinissäni (rotaatiopumpullinen) laskin paineet aikoinaan kahdeksan tienoille, enkä ole katsonut tarpeelliseksi nostaa niitä ylemmäs.
Kuitenkin, jos on tarpeen valuttaa espressoa pidempään, tiukennan jauhatusta tai nostan annostusta. Todettakoon, että tuskin koskaan käytän papuja, jotka on paahdettu mediumia tummemmaksi.